Extensia pentru Mozilla Firefox care împiedică Facebook să-i urmărească pe utilizatori în afara rețelei

28-03-2018 11:04

Mozilla Firefox

Cei care folosesc Firefox pot evita să fie urmăriţi de Facebook cu ajutorul unei extensii dezvoltate chiar de către Mozilla, producătorul browser-ului.

 

Numită, sugestiv, Facebook Container, noua extensie izolează Facebook de restul activităţilor realizate în Firefox, transmite News.ro.

Poate fi descărcată AICI.

Tab-urile separate în care este deschis Facebook, fie că este vorba de site-ul propriu-zis sau de alte instrumente care au legătură cu Facebook, precum postarea unui articol prin intermediul butoanelor de share, sunt colorate cu albastru şi nu le este permis să primească informaţii din celelalte tab-uri.

Astfel, Facebook nu mai poate să-şi urmărească utilizatorii în afara propriei platforme şi nu va mai şti ce site-uri vizitează aceştia sau ce produse cumpără. În consecinţă, nici nu-i va mai putea targeta cu reclame sau diverse alte mesaje.

Mozilla reuşeşte astfel să capitalizeze inteligent şi elegant trendul anti-Facebook din ultimele săptămâni, care a culminat cu campania #deletefacebook. Facebook îşi poate urmări utilizatorii şi dacă aceştia nu-i folosesc aplicaţia, aşadar blocarea urmăririi cu această extensie este cea mai bună măsură de precauţie pe care o pot lua utilizatorii în acest moment.

Firefox a reuşit să se evidenţieze în ultima vreme tocmai prin măsurile de protejare a utilizatorilor pe care le-a luat. Mozilla blochează atât reclamele, cât şi trackerele folo

 

Sursa: News.ro