Dispozitivele si jocurile pentru realitate virtuala devin tot mai populare. Noutati la targul de profil din Los Angeles


Ultimul update: Marti 21 Iunie 2016 00:22
Data publicarii: Sambata 18 Iunie 2016 08:23
Categorie: Smart things

Organizatorii spun ca anul aceasta de doua ori mai multe companii au prezentat publicului jocuri care te transporta intr-o lume virtuala complexa. Iar companiile din tehnologie au prezentat dispozitive tot mai inteligente si sofisticate.

"Farpoint" le promite jucatorilor o aventura palpitanta pe o alta planeta. Jocul, dezvoltat de o companie din San Francisco, este compatibil cu dispozitivului de realitate virtuala al celor de la Sony.

"Resident Evil VII" sau favoritul publicului, "Star Wars: Battlefront", dispun si ele mai nou de variante care iti permit sa explorezi realitatea virtuala.

Oculus, companie detinuta de Facebook, a anuntat ca va scoate pe piata 20 de jocuri noi compatibile cu noul dispozitiv Oculus Rift. La randul lor, cei de la HTC le-au permis vizitatorilor sa testeze noul sistem de realitate virtuala HTC Vive, care te si filmeaza in timp ce te misti in mediul virtual.

Jocurile pentru realitate virtuala sunt tot mai complexe si ofera experiente incitante sau de-a dreptul infricosatoare. Este cazul noului "Narcosis", un joc care te trimite in adancul oceanului cautand disperat o cale sa iesi la suprafata pana cand nu se epuizeaza oxigenul.

O companie din Statele Unite a prezentat un sistem care imbina jocul cu exercitiul fizic. Pedalatul pe bicicleta pune in miscare o masina si diverse personaje in mediul virtual. Pe manere se afla butoanele de comanda.

Pe de alta parte, tot mai multe jocuri pentru calculator primesc si variante pentru mobil. O noua dovada ca acest segment cunoaste o dezvoltare accelerata.

iLikeIT. Doi programatori romani au lansat in numai un an 3 jocuri pe Steam. La ce lucreaza acum
iLikeIT. Doi programatori romani au lansat in numai un an 3 jocuri pe Steam. La ce lucreaza acum
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery