Turist in Romania: unde schiem iarna asta?

Dată publicare: 17-11-2009 00:00
Dată actualizare: 16-03-2012 17:34


Ski

In timpul iernii, atractia majora o constituie bineinteles schiatul. Iar una dintre cele mai cunoscute statiuni, numai bune pentru asa ceva, este Poiana Brasov.

Acolo sunt partii de schi bine ingrijite, cu lungimi de pana la 4500 de metri, iar gradul lor de dificultate variaza de la „dificil” la „usor”.

In aceeasi zona a Carpatilor sudici se afla Sinaia, o statiune montana care exista cam din 1870, unde se gasesc de asemenea partii de schi, dar si una de bob.

Predealul, in schimb, este mult mai bine dotat: are nu mai putin de 11 partii, dintre care trei sunt recunsocute pe plan international. Foarte important este faptul ca, daca aveti ghinion de soare si vreme calda, nu trebuie sa va intristati. La Predeal exista instalatii de produs zapada artificiala, care reusesc sa o inlocuiasca cu succes pe cea naturala. Plus ca acolo partiile de schi se intind pe o suprafata mai mare de 50 de kilometri patrati! Iar cine nu stie sa se dea cu schiurile, poate ca va fi tentat de o tura cu snowboard-ul sau alte sporturi de iarna care se practica din plin la Clabucet si Valea Rasnoavei.

Tot pentru ski va puteti duce la Busteni. Statiunea ofera, de asemenea, un pachet mare de sporturi de iarna, inclusiv saniusul! Iar pentru schiorii incepatori, ca si pentru sanius, sunt recomandate partiile de la poalele muntelui Zamora.

Cat despre cazare, sunt o gramada de variante. Noi va dam acum doar un exemplu: chiar langa telecabina din Busteni exista o pensiune unde va puteti caza intr-o camera dubla cu 99 de ron pe noapte. Locatia a fost inagurata anul trecut si este numai buna pentru odihna dupa o zi de schiat. In plus, de acolo puteti incepe drumetii care va pot ajuta sa descoperiti pana in cele mai mici amanunte secretele si surprizele pe care vi le ofera Muntii Bucegi.

Afla mai multe pe www.infopro.ro!

Sursa: InfoPro


VIDEO PROTVPLUS.RO