Delta culinara
Cea mai placuta activitate de vacanta in Delta Dunarii poate fi... mancatul. Lipovenii sunt cei mai buni pescari, deci sunt si cei mai buni bucatari de peste.
Pestele cel mai gustos este cel gatit “in balta”, la foc de lemne si de stuf, nu pe aragaz. Borsul pescaresc, cu albitura care ii da gustul intens, cu cozile mari de crap si bucatile durdulii de somn trebuie sa deschida masa.
Contrar zvonurilor, lipovenii nu folosesc apa de Dunare, poate doar apa limpede de pe canale si din lacuri. Se accepta si o ciorba de perisoare de stiuca, cu carnea tocata marunt, din satar, nu data prin masina.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nu vei gasi niciun os in perisoare, reteta care se aplica si la chiftelutele rotunjoare de avat trecute prin susan si lasate sa pluteasca usor pe un sos picant.
Afla mai multe despre deliciile culinare oferite in Delta din clipul video alaturat.