Tara tunurilor! Schema completa a fraudei de 60 milioane €

coruptie

Arestarea afaceristului libanez Said Baaklini, dar si retinerea directorului executiv al societatii UCM Resita, Adrian Preda, dezvaluie cat de minutios a fost pus la punct mecanismul prin care libanezul a demarat una dintre cele mai mari fraude.

Romania Libera: Supranumit si „regele sardinelor", ca urmare unor afaceri mai vechi ale lui Baaklini, libanezul ar fi beneficiat, spun surse judiciare, si de sprijinul senatorului PDL de Constanta Mircea Banias, cat si al unor oficiali importanti din cadrul organelor de control fiscale. De altfel, in dosarul ajuns la Curtea Suprema numele politicianului democrat-liberal este invocat explicit de procurorii anticoruptie. Potrivit surselor RL, Banias l-ar fi sprijinit pe Baaklini in obtinerea avizelor de export prin interventii facute la nivelul lui Radu Ancuta, directorul ANCEx (Agentia Nationala pentru Controlul Exporturilor). Contactat zilele trecute, politicianul a negat orice implicare. Actiunile UCM Resita au fost temporar suspendate de la tranzactionarea pe Bursa de Valori Bucuresti.

Gandul: Industria IT angajeaza masiv in Romania: inca 200 de posturi scoase ieri la concurs Valul de interes pentru relocarea cercetarii IT catre Romania este o realitate. Inca o firma anunta extinderea afacerilor locale de profil. Endava, o companie britanica de servicii si solutii IT, spune ca vrea sa angajeze, pana in iunie 2011, inca 200 de persoane in centrele de dezvoltare din Romania. "Pana la finalul acestui an vrem sa angajam inca 50 de persoane la Iasi, iar in 2011 estimam ca vom ajunge la 150 de angajati aici. Iasiul este un oras cu un potential mare de dezvoltare, un centru IT important unde gasim profesionisti cu experienta si un centru universitar", a declarat Valentin Metzger, director executiv al Endava Romania.

Evenimentul Zilei: Terenuri de la stat si pentru cei trecuti de prima tinerete De anul viitor, nu doar tinerii cu varste mai mici de 35 de ani, ci si romanii trecuti de prima tinerete ar putea fi improprietariti cu terenuri pentru a-si construi locuinte. Pentru asta, trebuie sa indeplineasca insa o serie de conditii (una dintre acestea: sa nu aiba si sa nu fi avut vreo proprietate) si sa respecte contractul incheiat cu autoritatile locale care le atribuie suprafetele. Asa prevede o lege adoptata de parlament si trimisa spre promulgare presedintelui Traian Basescu, care modifica, de fapt, actuala legislatie.

Jurnalul National: Sloganul Elenei Udrea la OSIM: „EU iubesc B” Ca Elena Udrea tinteste sus, cat mai sus, in ierarhia politica nu mai este un secret pentru nimeni. Mai putin cunoscute sunt pregatirile asidue demarate deja de Elena Udrea pentru viitoarele campanii electorale. De exemplu, recent, Udrea a depus la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) nu mai putin de patru cereri pentru inregistrarea a tot atatea sloganuri electorale. Din continutul acestora reiese ca proaspat aleasa presedinta a PDL Bucuresti tinteste alegerile pentru Primaria Capitalei, dar si alegeri la nivel national – fie pentru conducerea la varf a PDL, fie pentru eventuale alegeri parlamentare si, de ce nu, pentru presedintia Romaniei.

Citește și
1 Decembrie
Indatoriri de parada: Boc si-a primit onorul si injuraturile
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Adevarul: Ministerul Culturii, plati ilegale de 26 de milioane € In anul 2009, institutia condusa de Theodor Paleologu a incadrat lucrari de constructii la drepturi de autor, potrivit unui raport al Corpului de Control al prim-ministrului. Statul a folosit aceasta formula de plata inclusiv pentru inlocuirea instalatiilor sanitare sau a aparatelor de aer conditionat. Ministerul Culturii a platit, in anul 2009, in mod ilegal, 26 de milioane de euro sub forma de drepturi de autor, este concluzia unui raport al Corpului de Control al prim-ministrului obtinut de „Adevarul". In perioada la care se refera raportul, ministerul a fost condus de democrat-liberalul Theodor Paleologu.

Ziarul Financiar: Consumul populatiei a rezistat asaltului TVA si scaderii salariilor Agricultura a scazut neasteptat cu 7,6% in T3 fata de T3 anterior, dar consumul a scazut cu doar 1,1% in T3, mai putin decat cele -2,3 procente din primul semestru. Scaderea puternica a agriculturii, care i-a luat prin surprindere pe majoritatea analistilor, si continuarea caderii constructiilor si comertului au tras economia in jos in trimestrul al treilea, ducand la adancirea declinului la 2,5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vestile pozitive au venit de la industrie, care si-a continuat ascensiunea intr-un ritm mai temperat, dar si de la consumul populatiei, care nu a scazut decat cu 1,1% din PIB in trimestrul III fata de aceeasi perioada a anului trecut, fata de o scadere de 4,1% pe primul trimestru din 2010.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Schimbarea la fata a PDL-ului. Renunta la portocaliu si trece la camuflaj
Schimbarea la fata a PDL-ului. Renunta la portocaliu si trece la camuflaj

Constienti de imaginea negativa pe care o au in randul electoratului, democrat-liberalii incep testarea pietei pentru rebranduire. Culoarea simbol e eliminata de pe afise, in timp ce candidatii sunt prezentati ca neavand nicio legatura directa cu PDL.

Indatoriri de parada: Boc si-a primit onorul si injuraturile
Indatoriri de parada: Boc si-a primit onorul si injuraturile

Premierul a fost in centrul atentiei la manifestarile de Ziua Nationala: a fost salutat de Garda de Onoare in locul sefului Senatului si apoi a fost huiduit de cativa romani inghetati.

Centrul istoric, fabrica de facut bani. Vezi ce promisiune face Oprescu
Centrul istoric, fabrica de facut bani. Vezi ce promisiune face Oprescu

Primele sase strazi din Centrul Istoric al Bucurestiului vor fi gata pana la Craciun, a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. "Imi place formidabil cum arata Centrul Istoric. Sase strazi vor fi gata pana la Craciun", a spus Oprescu..

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane
Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane

Parchetul General anunţă, joi, continuarea urmării penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cosma şi generalii Vasile Dobrinoiu şi Petre Peter.