A doua banca a lumii ar putea ajunge in Romania

RCA

Grupul bancar HSBC, al doilea ca marime din lume, este interesat sa preia o parte a activitatilor UniCredit din Europa Centrala si de Sud-Est, titreaza cotidianul italian La Repubblica fara a preciza sursa.

Romania Libera: HSBC ar putea de asemenea angaja juristi in Italia pentru a examina problemele legale referitoare la detinerea unei participatii de peste 5% in banca italiana, sustine La Repubblica. Banca britanica HSBC are active de 1.976 miliarde de euro (aproape cat Erste, Societe Generale si Raiffeisen la un loc si de doua ori cat UniCredit) si este a doua banca din lume ca active dupa francezii de la BNP Paribas, potrivit unui clasament intocmit de Bloomberg.

 

Gandul: Reprezentantii companiilor de asigurari considera ca actualele tarife la RCA sunt "insuficiente", mai ales pentru ca tot mai multe victime ale accidentelor solicita si obtin in instante despagubiri din ce in ce mai mari. Soferii romani ar putea plati in curand mai mult pentru RCA, nivelul cresterii urmand sa fie stabilit de fiecare companie in parte. Surse din piata asigurarilor sustin ca majorarea care ar putea fi aplicata pentru segmentul asigurarilor auto obligatorii ar putea varia intre 15 si 50%, insa este posibil ca unele societati de asigurari sa nu umble la tarife, pentru a nu pierde din clienti. Reprezentantii celor mai importante companii de asigurari considera ca actualele tarife la RCA sunt "insuficiente", mai ales pentru ca tot mai multe victime ale accidentelor solicita si obtin in instante despagubiri din ce in ce mai mari.

Evenimentul Zilei: Centrul Civic al lui Ceausescu, reinviat Crearea unor spatii de promenada si relaxare in jurul Palatului Parlamentului, reconfigurarea marilor piete ale Capitalei, reabilitarea bulevardului Unirii, sunt doar cateva din planurile prevazute in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), care, daca ar fi pusa in practica, ar revitaliza zona centrala a Capitalei. Concret, in strategie se propune crearea unei infrastructuri rutiere si pietonale adecvate, care sa rezolve problema traficului, a parcarilor, dar si sa nasca noi spatii pietonale si sa puna intr-un circuit facil monumentele istorice si obiectivele turistice.

Citește și
credit
Se incinge concurenta dintre banci.Bancherii se bat intre ei pentru clienti
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Jurnalul National: Opriti cosmarul "magazinelor de vise"! Otravuri inca neidentificate in la­boratoare se vand, in miezul zilei si-n vazul lumii, la colt de strada. La colt de scoala. Pe plicuri scrie "nerecomandat consumului uman", dar van­za­to­rul te invata cum si cat sa pui, cand iti rasucesti tigara. Cui ce-i pa­sa? Fraierul care i-a procurat insecticidul Madalinei Manole risca in­chi­soa­rea, pentru ca Furadanul este pe lista substantelor considerate peri­cu­loase. Canabinoidele sintetice ce com­pun "etnobotanicele" se vand ori­c­ui, in magazine, online, prin mica publicitate. Un tanar de 17 ani a murit din cauza lor. O studenta a intrat in coma, un alt tanar a fost in­jun­ghiat. Sute de copii, unii dintre ei inca la scoala generala, au ajuns la ur­gente din cauza lor!

Adevarul: Moartea prelungeste programul in weekend A fost nevoie de moartea unui pacient pentru ca autoritatile sa ia masuri in privinta contractului dezavantajos de prestare a serviciului tomograf pentru pacientii Spitalului Judetean de Urgenta din Focsani. Catalin Graur, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, a stabilit o intalnire cu reprezentantul companiei Interclinic SRL, care functioneaza in curtea Spitalului „Sf. Pantelimon" Focsani, pentru a prelungi programul analizelor la aparatul tomograf si in weekend.

Ziarul Financiar: Datoria statului a facut un salt de 5 mld. euro intr-un an, in timp ce datoria bancilor a scazut cu 1 mld. euro Datoria guvernamentala externa a ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 17,7 mld. euro, cu 5 mld. euro peste nivelul din trimestrul al treilea de anul trecut, in timp ce indatorarea sectorului bancar pe pietele externe a fost in scadere cu 1 mld. euro, la 21,4 mld. euro. In trimestrul al treilea s-a vazut in datoria externa a cincea transa din imprumutul de la FMI de circa 900 mil. euro, care a intrat la rezerva BNR in iulie, precum si suma de 1,5 mld. euro, virata de Comisia Europeana pentru Finante.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
680 de romani au masini de peste 200.000 euro!Vezi cine conduce clasamentul
680 de romani au masini de peste 200.000 euro!Vezi cine conduce clasamentul

Masinile de lux reprezinta 6% din piata totala a autoturismelor din Romania. Costelus Casuneanu, care are cea mai rapida masina din tara, se plange ca e depasit de Dacii Logan .

Se incinge concurenta dintre banci.Bancherii se bat intre ei pentru clienti
Se incinge concurenta dintre banci.Bancherii se bat intre ei pentru clienti

Daca pana acum s-au multumit sa obtina bani in mare parte doar din dobanzile incasate pe creditele aflate deja in derulare, concurenta din ce in ce mai mare din sistemul bancar ii obliga pe bancheri sa se "bata" in dobanzi mai mici pentru clientii noi.

SIDA, bomba cu ceas a dependentei de droguri
SIDA, bomba cu ceas a dependentei de droguri

Pericolul de izbucnire a infectiilor cu HIV/SIDA in Romania este aproape iminent, in conditiile in care rata transmiterii virusului a crescut de trei ori in randul toxicomanilor, in ultimul an, dupa cum arata un raport al Agentiei Na­tionale Antidrog.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.