Schimbarea la fata a lui Barack Obama... inaintea alegerilor din 2012

Barack Obama

Dupa ce a incheiat anul politic 2010 intr-o nota pozitiva, in pofida tuturor asteptarilor, Barack Obama va intra intr-o noua faza delicata a mandatului sau, esentiala pentru abordarea in forta a campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2012.

AFP: Dupa ce va reveni din Hawaii, la sfarsitul saptamanii, Obama va gasi la Washington un peisaj politic modificat, cu adversarii republicani majoritari in Camera Reprezentantilor si dispunand de o minoritate de blocaj in Senat. O consecinta a infrangerii suferite de democrati in alegerile legislative de la 2 noiembrie, aceasta redistribuire va afecta ambitiile reformatoare ale presedintelui in urmatorii doi ani si ar putea sabota o parte a bilantului sau. In pofida infrangerii, Obama a castigat teren in cursul sesiunii de la sfarsitul anului, obtinand adoptarea unor texte de lege fundamentale. El a reusit sa abroge legea care interzicea homosexualilor din armata sa isi dezvaluie orientarea sexuala si a obtinut ratificarea noului Tratat de dezarmare nucleara START.

Ria Novosti: Cutia neagra a avionului An-22 prabusit in Rusia a fost recuperata Avionul An-22 al Ministerului rus al Apararii s-a prabusit in noaptea de marti spre miercuri in regiunea Tula, la sud de Moscova, provocand moartea tuturor celor 12 persoane aflate la bord, potrivit unor surse oficiale. Aparatul, care efectua un zbor de antrenament, decolase marti, in jurul orei locale 21.00, de la Voronej (sud-vest), si se indrepta catre regiunea Tver (nord), avand la bord 12 piloti din cadrul fortelor aeriene, potrivit Comitetul de ancheta al Parchetului. Epava avionului a fost gasita pe un camp, unde impactul a provocat un crater cu o adancime de cinci metri, a declarat Natalia Zemskova, purtatoare de cuvant a anchetatorilor din cadrul Districtului Militar de la Moscova.

Reuters: Vladimir Putin considera ca "alegerea poporului belarus trebuie respectata" "Nu am urmarit aceste alegeri, insa, tinand cont de numarul celor care au votat, trebuie respectata alegerea poporului belarus", a declarat Putin, citat de agentiile de presa ruse. El a refuzat insa sa comenteze protestele organizate dupa scrutin, dispersate violent de politie. "Nu sunt dispus sa apreciez evenimentele care au urmat scrutinului; trebuie analizate in detaliu", a spus Putin. Mai mult de 600 de persoane au fost arestate si condamnate la pedepse administrative de pana la 15 zile de inchisoare, pentru participarea la manifestatia neautorizata organizata, in data de 19 decembrie, in semn de protest fata de realegerea lui Lukasenko.

CBSPrimarul Bloomberg a plecat capul! Primaria NY-ului depasita de problema zapezii "Reactia (pe care a avut-o Primaria New York) a fost inacceptabila", a declarat Christine Quinn, presedintele Consiliului Municipal, care a hotarat sa convoace o sedinta speciala asupra acestei probleme. "Auzim din toate partile plangeri din partea oamenilor, care inca nu au vazut trecand utilaje de deszapezire, in dupa-amiaza celei de a doua zile (dupa furtuna)", a adaugat ea. Furtuna de zapada, una dintre cele mai puternice care s-au abatut asupra orasului New York, a inceput duminica dupa-amiaza si a durat peste 24 de ore. Luni seara, stratul de zapada era de aproximativ o jumatate de metru.

Citește și
Facebook
Inedit! Si-a cerut iubita de sotie pe Facebook
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

The Guardian: Hugo Chavez afirma ca SUA vor sa rupa relatiile diplomatice cu Venezuela "Daca administratia (americana) vrea sa expulzeze ambasadorul nostru in afara Statelor Unite, sa faca acest lucru! Daca vrea sa rupa relatiile diplomatice, sa faca acest lucru!", a exclamat Hugo Chavez, in timpul unui discurs oficial difuzat de televiziunea de stat VTV. "Asa cum am refuzat sa acceptam numirea acestui domn (Larry Palmer, n.red.), administratia americana ne ameninta cu represalii. Va putea incerca sa faca tot ce vrea, dar vom impiedica acest domn sa vina la noi", a adaugat el.

Articol recomandat de sport.ro
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Citește și...
A ucis trei femei, apoi le-a jupuit carnea si a mancat-o!
A ucis trei femei, apoi le-a jupuit carnea si a mancat-o!

Stephen Griffiths este proabil unul intre cei mai sangerosi criminali si canibali din vremurile noastre. A fost filmat de camerele de supraveghere in timp ce a omorat o prostituata, apoi a jupuit-o si i-a mancat carnea.

Inedit! Si-a cerut iubita de sotie pe Facebook
Inedit! Si-a cerut iubita de sotie pe Facebook

Facebook a devenit un mod de viata. Este locul unde se petrec din ce in ce mai multe lucruri interesante: iti poti promova afacerea, poti vorbi cu prietenii aflati departe de tine, sau, de ce nu, iti poti cere iubita de sotie.

Coreea de Sud face manevre militare in Marea Galbena
Coreea de Sud face manevre militare in Marea Galbena

Manevrele cu munitie de razboi au loc in perioada 27-31 decembrie, in 23 de locuri diferite, in apropiere de trei coaste ale peninsulei coreene, a anuntat Statul Major.

Recomandări
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice

În România există un deficit uriaș privind serviciile de recuperare. Astfel de unități sunt închise din cauza incompetenței autorităților, iar în unele județe nu există.

A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante
A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante

De vineri, timp de 30 de zile politicienii sunt în campanie electorală. Autoritatea care supraveghează desfășurarea alegerilor le-a interzis să mai organizeze spectacole, bâlciuri, focuri de artificii ori să le ofere alegătorilor orice fel de cadouri.

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani
Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete cumparate de la americani.