Assange, fondatorul WikiLeaks, omul care a dezbracat lumea de secrete

Ultima actualizare: 06-11-2012 15:34

Intr-un interviu de 36 de minute pe care l-a acordat ziarului The Times, Julian Assange motiva faptul ca aceste dezvaluiri socante ale lumii politice din spatele cortinei, pot avea efecte pozitive care vin pe doua cai.

The Time: Cand organizatiile abuzive sunt demascate in fata publicului, sunt puse in fata a doua optiuni: "prima tine de totala reformare a acestora, asa incat sa fie mandri de cine ii conduce si sa poata veni in fata oamenilor fara secrete si ascunzisuri". A doua, a continuat Assange " este ca organizatiile sa fie inchise din interior, ca rezultat al ineficientei si coruptiei lor. Pentru mine aceasta alegere este de preferat, deoarece organizatiile pot fi ori eficiente, deschise si oneste, ori sunt ineficiente, conspirative si ascunse".

Mai mult, acesta a declarat ca se va opune extradarii sale in Suedia: "Impreuna cu colegul meu britanic, Mark Stephens, si cu experti internationali, vom lupta contra mandatelor de extradare", daca Julian Assange este arestat, a declarat Hurtig. Avocatul a refuzat sa spuna unde se afla, in prezent, clientul sau, vazut ultima data in Anglia, in contextul in care acesta este vizat de un mandat international de arestare, emis de Suedia, intr-un presupus caz de viol si agresiune sexuala. "Orice interogatoriu sau proces in strainatate" al lui Assange, pe numele caruia Interpolul a emis un mandat, va fi gestionat de Stephens, a anuntat Hurtig. Daca extradarea sa catre Suedia nu poate fi impiedicata, el a anuntat ca va fi cel care va "prelua controlul si conduce echipa de aparare, contestand orice hotarare de a-l mentine in inchisoare". Curtea Suprema suedeza a confirmat joi acest mandat de arestare pe numele lui Julian Assange.

CNN: WikiLeaks: Marea Britanie a autorizat SUA sa stocheze bombe cu submunitie pe teritoriul sau Londra si Washingtonul, care se opune interzicerii bombelor cu submunitie (BASM), s-au inteles ca armata americana sa poata beneficia de "o scutire temporara" si sa stocheze bombele sale cu submunitie pe teritoriul britanic. "Deplasarea bombelor cu submunitie de la navele din largul (Insulei) Diego Garcia catre avioanele (stationate pe Insula) va necesita o scutire temporara", potrivit acestui mesaj diplomatic. Insula Diego Garcia, situata in Oceanul Indian, este un teritoriu britanic de 27 de kilometri patrati, pe care se afla una dintre cele mai importante baze aeronavale americane din strainatate.

Fox News: Cel putin 12 persoane au fost linsate in legatura cu epidemia de holera din Haiti "Aproximativ 12 persoane, acuzate ca au adus holera in regiune, pana acum crutata, au fost ucise cu lovituri de maceta si pietre, iar cadavrele au fost arse pe strada", a declarat un inspector din cadrul politiei haitiene, contactat telefonic. In orasul Jeremie, unul dintre cele mai imprtante din tara, cel putin trei persoane au fost ucise in aceste conditii, iar alte persoane au fost ucise in localitatile inconjuratoare, au anuntat jurnalistii locali. Sase persoane ar fi fost linsate in localitatea Chambellan, iar alte cinci persoane la Marfranc si Dame-Marie.

The Washington Post: Ostatica britanica Linda Norgrove a fost ucisa de o grenada americana, in Afganistan Elemente ale fortelor speciale americane implicate in operatiune "au facut obiectul unor masuri disciplinare", a precizat Hague, in fata Camerei Comunelor. "Ei au fost pedepsiti pentru ca nu au furnizat un raport complet" al interventiei lor, a adaugat ministrul, fara a preciza natura sanctiunilor dispuse. Noartea lui Linda Norgrove este "rezultatul patrunderii unor fragmente in capul si pieptul" ostaticei, a mai spus ministrul. "Dupa ancheta, este evident ca aceste rani au fost cauzate de grenada", a subliniat el, precizand ca operatiunea a fost "incredibil de dificila".

APCel putin 26 de morti si trafic perturbat in Europa din cauza frigului si a ninsorilor In POLONIA, "zece persoane au murit din cauza frigului in ultimele 24 de ore in diverse regiuni ale tarii, dupa alte opt decese inregistrate marti", a declarat purtatorul de cuvant al politiei nationale, Mariusz Sokolowski. Victimele sunt in general barbati cu varste cuprinse intre 35 si 60 de ani, fara domiciliu, adeseori in stare de ebrietate, afirma politia, care cere populatiei sa reactioneze atunci cand vede persoane intinse pe banci publice sau ratacind seara pe strazi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO