Portret: Votati Mos Nicolae?

Dată publicare: 06-12-2008 00:00
Dată actualizare: 20-05-2012 20:29


Dupa o campanie electorala aproape la fel de plictisitoare si nesarata ca discursurile lui Mircea Geoana, candidatii au facut plecaciuni la zeii politicii, sperand din tot sufletelul ca urna sa mai scape o data turma.


Prezenta la vot a avut nevoie de resuscitari hardcore si de infuzii concentrate cu babe apolitice adunate in turma de pe la liturghii si ademenite cu cate o sticla de ulei si-o punga de zahar.

Totusi, nefericitii alegatori au ramas iar cu... votul umflat, in timp ce proaspetii alesi alearga spre ciolan cu limba de-un cot.

Dupa ce scaunele din Parlament s-au impartit frateste, privirile se indreapta lacome spre cel mai moale si mai moale dintre fotolii: cel de premier. Stolojan? Geoana? Blaga? Tariceanu? Voiculescu? Uninominal sa fie, dar sa stim si noi. Hai sa lasam prostiile si sa ticluim niste candidati mai de doamne-ajuta...

Primul venit, primul propus: Iepurasul de Paste! Un candidat cu oua! Numai sa nu ne puna sa i le numaram... Promotor al doctrinei socialiste, i se rupe de criza si imparte cadouri in stanga si-n dreapta. Se misca... iepureste, am putea spune. Nici nu simtim cand isi face loc in... vietile noastre.

Candidatul Mos Craciun a ridicat pomana electorala la rang de arta. Precizare: nu stim cat de cost-effective a fost masura. Are fata de occidental, desi e invesmantat intr-un rosu... mai de Moscova. Fortat de comunisti sa abdice, a fost suplinit o vreme de un oarecare Mos Gerila.

Dar n-a dus-o rau. Vacanta fortata din strainatate i-a adus cateva kilograme in plus deasupra centurii si ceva mai mult respect din partea alegatorilor, la intoarcere.

Si inca un amanunt: Mosul conduce detasat, la capitolul PR; este singurul care a facut din chipul sau un brand. Spuneti ca nu-i asa!

Mos Nicolae s-a format ideologic la scoala populista a decanului sau de varsta, Craciun. Consumerist moderat, manifesta tendinte extremiste. Pe filiera unui tribun de... legat, epigonul considera ca in Romania nu se mai poate face ordine decat cu... nuielusa. 

Sloganul: baga-ti picioarele!(in ghete, desigur) Voteaza renul!

Ultimul, dar nu cel din urma, Omul de Zapada. Criza vine, recesiunea trece, el ramane la toate rece. E un candidat disciplinat, cu privirea fixa, de o rigoare nemteasca. Stolojan insusi ar putea lua lectii de la el. Oricum, vorbesc la fel de mult si de repede.

La asa vremuri, asa candidati. Studiati cu atentie, si veti gasi asemenarile!


VIDEO PROTVPLUS.RO