Experimentele Ingerului Mortii, de la Auschwitz, se vad in Brazilia

Josef Mengele

Josef Mengele a fost un medic nazist implicat in planul genetic de purificare a raselor umane, care avea ca scop crearea arienilor. Supranumit Ingerul Mortii, el si-a definitivat "opera" in Brazilia, pretinde un istoric sud-american.

I s-a spus "Ingerul Mortii", pentru ca Josef Mengele era cel care ii intampina pe "detinutii" sositi in lagarele de la Auschwitz. Era imbracat intr-un halat de un alb impecabil, si decidea care dintre persoanele incolonate in fata sa mergea spre stanga (camerele de gazare) si care spre dreapta (o scurta amanare a mortii, cu scopul de a deveni subiecti pentru experimentele sale sangeroase). 

Scopul sau acolo era acela de a studia genetica gemenilor si de a descoperi o cale prin care mamele sa dea nastere perechilor de copii - pentru a creste cat mai repede numarul de copii arieni.

Experimente sangeroase si crime abominabile

In timp ce a lucrat la Lagarul de la Auschwitz, Mengele a realizat mai multe experimente brutale asupra gemenilor: cei mai multi dintre acestia au murit in chinuri groaznice in timp ce erau operati pe viu, sau din cauza infectiilor survenite in urma interventiilor chirurgicale.

Citește și
Cautari ale politiei
Si-a ucis sotul ca sa scape de teroarea la care era supusa de 20 de ani!

Intr-o seara Ingerul Mortii a omorat nu mai putin de 14 perechi de gemeni in "teatrul de operatiuni". Le-a injectat cloroform direct in inima, ucigandu-i pe loc, apoi a inceput sa ii disece, si in timp ce le scotea organele, nota pe un caiet fiecare rol detinut de organele respective.

Intr-un alt experiment terifiant facut asupra tiganilor, Ingerul Mortii a cusut doi gemeni unul de altul, incercand sa-i faca siamezi. Le-a scos mai multe vene si parti ale corpului, lasandu-i sa se infecteze. Unul dintre gemeni a murit de septicemie.

Gemenii de la Auschwitz erau tratati mult mai bine decat ceilalti prizonieri, erau mai bine hraniti si erau feriti de camerele de gazare. Se prezenta copiilor sub numele de "Unchiul Mengele" si le oferea dulciuri.

Rasa ariana, in Brazilia?

Un istoric pretinde ca experimentele sangeroase ale lui Mengele ar fi putut sa dea rezultate.

Ani de zile, oamenii de stiinta n-au putut sa dea nicio explicatie faptului ca una din cinci sarcini avea ca rezultat nasterea de bebelusi gemeni intr-un orasel din Brazilia - majoritatea sunt blonzi cu ochi albastri.

Asta in conditiile in care la nivelul tarii, se nasteau, de regula, o pereche de gemeni la 80 de copii.

Bastinasii din orasul Candido Godoi pretind ca Mengele ii vizita foarte des in perioada anilor '60, dandu-se mai intai drept veterinar, iar mai apoi ginecolog. 

A fugit din calea Armatei Rosii, in Brazilia. Apoi a mers in tarile vecine, intre Argentina si Paraguay, ca sa nu poata fi gasit de cei care-l cautau sa-l duca in fata instantei pentru a fi pedepsit.

Intr-un final, a murit de un atac cerebral, in timp ce inota intr-un bazin din Brazilia, in 1979. Atunci, parea ca visul sau de a crea o rasa nazista, a ramas neimplinit. 

Intr-o carte recenta, insa, Jorge Camarasa, un specialist in istoria Americii de Sud a pus laolalta piesele lipsa din viata doctorului si, pe langa viata sa de dupa razboi, se stie acum si cum si-a continuat "cercetarile".

Experimentele cu gemeni din acest orasel brazilian au iesit la iveala prin comparatia datelor statistice, pentru ca la scurt timp dupa ce Mengele a ajuns in Candido Godoi, rata nasterilor de gemeni a inceput sa creaasca inexplicabil.

Doctorul lucra in paralel si ca veterinar. Reusise, se pare, sa "produca" prin modificari genetice si vitei gemeni, spre bucura fermierilor dn zona.

Astfel isi testa metodele folosindu-se de animale, dupa care le aplica si pe oameni.

Jurnalul doctorului avea 180 de pagini iar pe coperta scrie "Zoologie ilustrata"

In paginile jurnalului, Mengele sustinea ca daca omenirea nu va adopta programe de purificare a rasei, precum cele pe care le experimenta el la Auschwitz, rasa umana va fi blestemata, "chiar si fara razboi".

"Adevarata problema este sa decidem cand viata umana merita traita si cand trebuie eradicata", scria acesta.

"Stim ca selectia naturala se face prin alegere si exterminare. Cei care nu suporta suprematia celor evoluati sunt eliminati din grup sau exterminati. Oamenii slabi nu trebuie sa se reproduca. Acesta este singurul mod in care oamenii pot evolua", scria medicul, responsabil de sute de mii de morti, adaugand ca "lumea se va sfarsi cu o mare catastrofa daca selectia naturala va fi alterata pana la punctul in care oamenii talentati vor fi coplesiti de idioti".

"Vad acum cat de multa dreptate am avut, cu planurile mele, tot timpul acesta, si inteleg cum a urma sfaturile altora duce doar la prostii ireparabile. Dar refuz sa dau vina pe altii: eu sunt singurul responsabil de deciziile pe care le-am luat", mai scria Mengele.

Citește și...
Accident sau sinucidere! Doua surori gemene, impuscate in cap pe un poligon
Accident sau sinucidere! Doua surori gemene, impuscate in cap pe un poligon

Incident bizar cu final tragic pe un poligon de trageri din Colorado, Statele Unite. Doua surori gemene venite din Australia au fost impuscate in cap in circumstante inca neclare.

Si-a ucis sotul ca sa scape de teroarea la care era supusa de 20 de ani!
Si-a ucis sotul ca sa scape de teroarea la care era supusa de 20 de ani!

Un cadavru legat, descoperit intr-un baraj din Vaslui, scoate la lumina una dintre multele drame din tara. Satula, spune ea, de teroarea pe care a indurat-o 20 de ani, o femeie si-a pedepsit barbatul cu moartea.

Groaznic! Si-a ucis fiul cu inalbitor, iar apoi a vrut sa isi ia zilele
Groaznic! Si-a ucis fiul cu inalbitor, iar apoi a vrut sa isi ia zilele

Speriata ca fiul ei de 12 ani ar putea fi dus intr-un orfelinat, o englezoaica si-a pierdut cumpatul. I-a dat baiatului sa bea inalbitor si apoi a incercat sa isi ia zilele.

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.