Obsesiile anului 2010

iPhone 4

Recunoaste ca macar o data ai cautat pe net sau ai auzit vorbindu-se despre iPhone, iPad sau Lady GaGa. Si nu poti sa spui ca mirajul Facebook te-a lasat indiferent sau ca nu ai auzit refrenul de la piesa "Baby" a lui Justin Bieber in cluburi.

iPhone

In Vest, in timp ce HTC si Google incercau sa vina cu ceva nou pe o piata dominata clar de iPhone 3, cei de la Apple s-au miscat din nou mai repede. Au inventat iPhone 4, iar produsul a starnit de la bun inceput controverse, mai ales legate de spionaj industrial. S-au scris nenumarate scenarii pe aceasta tema, demne de un roman marca John le Carre.

Cei de la Gizmodo au anuntat ca au "gasit" prototipul de la iPhone intr-un bar si au postat imagini pe blog, iar cei de la Apple au admis ca, intr-adevar, prototipul le-a fost furat. A fost declansata o ancheta, iar procurorii au ajuns sa perchezitioneze inclusiv casa editorului de la Gizmodo.

iPhone 4 a fost lansat oficial la inceputul lunii iunie. Mii de fani s-au adunat in fata magazinelor si au asteptat sa puna mana pe noua jucarie de la Apple. In primele trei zile au fost vandute aproape 2 milioane de aparate.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

In Octombrie, Apple a anuntat o crestere fata de 2009 cu 91% la iPhone, cu peste 14 milioane de unitati vandute. Dupa mai multe luni de zvonuri, se pare ca primavara lui 2011 va aparea iPhone 5.

iPad

Si tot de la Apple, o alta surpriza: Steve Jobs a anuntat, in ianuarie 2010, lansarea iPadului, tableta minune. Numerosi bloggeri prefigurau deja ca alte e-redere precum Kindle vor muri in scurt timp. Se spunea ca iPadul va avea un efect similar cu cel produs de iTune in industria muzicala. Mai mult de 300.000 de tablete au fost vandute in prima zi. Cei de la Apple s-au vazut nevoiti sa amane lansarea pe piata internationala.

in iunie, din cauza unei defectiuni, adresele de e-mail a 114.000 de utilizatori de iPad au fost facute publice, inclusiv mailul primarului din New York. Pana in octombrie 2010 au fost vandute 8 milioane de iPaduri la nivel mondial.

Facebook

Oricine a vazut filmul "The Social Network" stie ca Facebook si-a facut mai mult de 500 de milioane de prieteni numai in acest an, inclusiv pe regina Marii Britanii.

La inceputul anului 2010, utilizatorii au fost nevoiti sa-si schimbe setarile de confidentialitate, dupa ce mai marii de la Facebook au “umblat” la ele si informatii personale ca nume, poze, etc au devenit, dintr-o data, publice.

Mark Zuckerberg declara in luna ianuarie pentru TechCrunch: confidentialitatea "a incetat sa mai reprezinte norma in online," si ca, daca as fi lansat site-ul acum, toate informatiile ar deveni publice de la bun inceput.

Disputele legate de Facebook au ajuns pe coperta revistei Time, cea care l-a desemnat pe Mark persoana anului 2010. Desi Mark a criticat in repetate randuri filmul the Social Network, cert este ca dupa premiera numarul celor care s-au inscris a crescut cu 500%. Iar pelicula este una din favoritele la premiile Oscar.

Lady GaGa

Stefani Joanne Angelina Germanotta, pe scurt lady GaGa, a devenit in anul care tocmai se incheie prima doamna (ma rog, domnisoara) a culturii pop. Chiar daca a pierdut in fata firavei Taylor Swift la premiile Grammy, si-a luat revansa la MTV Video Music Awards.

Portret Lady GaGa: extravaganta erotico-agresiva. O detesti sau o iubesti?

Alte performante notabile:  cele 6 piese care au ajuns pe locul 1 in topuri (Mariah Carey a avut nevoie de 12 ani pentru asta).

La 24 de ani, ea declara ca s-a inspirat din: staruri rock ca Grace Jones si Freddie Mercury (de altfel numele sau de scena vine de la Radio Gaga), artisti precum Leigh Bowery sau Klaus Nomi, poeti ca Rainer Maria Rilke, ori artisti pop ca Andy Warhol sau din subcultura gay (vezi videoclipul la piesa  Alejandro). Faptul ca a facut pian s-a vazut in prestatiile sale live.

Lady GaGa a stiut cum sa starneasca controverse nu numai prin muzica, vestimentatie, videoclipuri, dar si prin pasiunea ei pentru androginism. Ea a fost de altfel etichetata ca fiind hermafrodita, iar jurnalistii de la New York Times au numit-o “inamica a autenticitatii”.

Prestatia ei la American Idol din 2010 a fost destul de criticata, la fel si faptul ca i-a furat locurile la un meci de baseball celebrului Seinfeld.

Lindsay Lohan

Lilo parea ca e pe calea cea buna la sfarsitul anului 2009. A mers in India ca sa filmeze un documentar despre traficul de copii, iar cateva saptamani mai tarziu a fost gazda unui eveniment caritabil la Londra pentru strangerea de fonduri pentru victimele cutremurului din Haiti. Dar in februatrie 2010 a marturisit ca are probleme cu alcoolul, cocaina si alte substante si a dar vina pe tatal sau. Parintii ei divortati nu au ajutat-o prea mult: daca tatal recunostea in presa ca fiica sa are mari probleme, mama nega absolut totul. Multi il comparau pe tatal lui Lohan cu cel al lui Britney Spears.

Dupa ce a omis sa se prezinte la diverse audieri in fata instantei si a incalcat termenii eliberarii conditionate, starleta a facut repetate escale la inchisoare in 2010.

Unii au comparat-o cu Robert Downey jr, mai ales dupa ce a reusit performanta de a aparea pe coperta Vanity Fair din luna octombrie declarand ca este o actrita al naibii de buna si ca nu va mai repeta greselile din trecut.

Lohan urma sa inceapa filmarile pentru filmul legat de viata starului porno Linda Lovelace in luna noiembrie, dar din cauza ca nu s-a prezentat la un test anti-drog impus de instanta a ajuns din nou in puscarie. De data aceasta pentru numai 13 ore.

Justin Bieber
Pattie Mallette a fost de parere ca fiul ei este destul de talentat incat sa posteze pe YouTube un scurt "material" demonstrativ. Doi ani mai tarziu, ea si fiul ei, Justin Bieber, zburau (el pentru prima data) ca sa se intalneasca cu viitorul sau manager. Apoi, Justin a semnat cu casa de discuri a lui Usher.

La incepuul lui 2010, primul album al lui Bieber, "My World," a castigat discul de platina. Al doilea album a urmat dupa numai cinci luni si a inceput un turneu de sase luni cu casa inchisa. In acest interval, Justin a implinit 16 ani, iar Diddy i-a daruit un Lamborghini.

In 2010, a devenit cel mai tanar artist cu doua albume in Billboard Top 200. Bieber a invins-o pe GaGa: videoclipul sau la piesa Baby a strans mai multe clickuri ca Bad Romance. La American Music Awards a castigat patru premii si l-a invins chiar si pe mentorul sau, Usher.

Are 6 milioane de "followers" pe Twitter, a aparut deja in serialul CSI, pregateste o carte despre cum a ajuns vedeta si isi tine la curent fanii cu tot ce face. Pentru 2011, pregateste un film biografic 3D. Si asteapta sa treaca de la pubertate la tinerete. Deja e pregatit.


 
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Consimțământ pentru Prelucrarea de Date cu Caracter Personal
Consimțământ pentru Prelucrarea de Date cu Caracter Personal

Consimțământ pentru Prelucrarea de Date cu Caracter Personal de către ProTV.

Obiectul misterios din Rusia a fost văzut și în România, chiar în seara de Crăciun. FOTO și VIDEO
Obiectul misterios din Rusia a fost văzut și în România, chiar în seara de Crăciun. FOTO și VIDEO

Mai mulți oameni au semnalat prin aplicația ”Fii reporter” de pe www.stirileprotv.ro că au văzut pe cer un obiect ”misterios” în seara zilei de Crăciun, adică pe 25 decembrie.

Gestul emotionant pe care l-a facut o femeie pentru fiul ei, ca sa nu lipseasca de la un eveniment dedicat tatilor. FOTO
Gestul emotionant pe care l-a facut o femeie pentru fiul ei, ca sa nu lipseasca de la un eveniment dedicat tatilor. FOTO

O mama care-si creste cei 3 copii singura s-a deghizat in barbat, pentru ca fiul sa nu rateze un eveniment scolar numit "Gogosi alaturi de tata".

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.