Motociclisti in trafic: cine e de vina pentru atatia morti?

Ultima actualizare: 04-10-2012 23:52
Motociclişti

Accidentul tragic de duminica, in care doi tineri motociclisti au pierit, a readus in atentia opiniei publice o veche si discutata problema: cea a motociclistilor in trafic.


Soferii autoturismelor ii vad un pericol public. Ii acuza ca nu se asigura atunci cand fac depasiri, ca apar de te-miri-unde in fata lor, ca le taie drumul cand se asteapta mai putin.

La randul lor, motociclistii acuza soferii ca nu ii respecta in trafic, ca nu le acorda prioritate atunci cand trebuie, ca pur si simplu nu ii observa.

Odata cu venirea primaverii, drumurile au fost pur si simplu invadate de motociclisti. Cei mai multi dintre ei vor sa-si puna in valoare vehiculele pe doua roti si accelereaza mult mai mult decat permite legea. Nu se gandesc ca pun in pericol viata celorlati participanti la trafic si nu tin cont de faptul ca cei mai expusi unor riscuri majore sunt chiar ei.

Si noaptea motociclistii pun stapanire pe sosele. Isi ambaleaza motoarele mai mult decat oricand, pentru ca au si mai mult spatiu de desfasurare, dar oamenii care locuiesc in cladirile de pe marile bulevarde nu mai au somn din cauza lor.

Subiectul a fost aprins discutat si de utilizatorii site-ului nostru.

Cele mai multe persoane au pus tragedia de duminica dimineata pe seama vitezei si teribilismului. Este si opinia lui Gabi, care, culmea, este motociclist: “Pacat de ei, desi abia a venit vremea motocicletelor, apar si primele victime. Desi sunt motociclist, spun totusi ca nu trebuie sa abuzam de viteza pe drumurile din Romania, daca vrem sa ne crestem si nepotii;)). Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei doi!!! Asfalt uscat;)”.

Un alt utilizator: “Deja incep accidentele cu motoare :((… cum a inceput sa se incalzeasca putin vremea, deja au iesit baietii cu motoarele supra turate . Si din pacate multe vom mai auzi cat o sa fie caldura :(“.

Sunt si persoane care s-au exprimat in termeni foate duri cu privire la teribilul accident. Au spus ca tragedia ar trebui sa-I puna pe ganduri pe ceilalti motociclisti. Utilizator “Unu cu motociclete”: “cine i-a impins sa circule cu asa viteza? Nimeni nu i-a impins. Sa zicem ca era o piatra pe drum… Nu mai dati vina pe gropi ca nu sunt numai ele vinovate, ci teribilismul - ca am motor”. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO