93% dintre tinerii romani nu isi pot permite o casa

Ultima actualizare: 15-10-2012 01:31
A spart zece case in trei zile, pentru ca nu prea a avut ce sa fure!

"Starea sociala si asteptarile tinerilor din Romania", un studiu care a scos la iveala modul in care tinerii percep si se raporteaza la societate si la institutiile statului. Un singur raspuns i-a unit pe toti: coruptia care domneste peste tot.

Fata de 2007 se observa o crestere a gradului de satisfactie a tinerilor fata de salarizare, insa aceasta satisfactie este umbrita de problema locuintelor, 93% din tineri nu isi pot permite achizitionarea unei case, dar si de coruptia din institutiile statului.

Intrebati daca ar pleca la munca in strainatate, cei mai multi nici nu au stat pe ganduri si au dat un raspuns pozitiv. Sa fie acesta un motiv de ingrijorare pentru societatea romaneasca sau numai unul dintre miile de semnale de alarma? Cea mai importanta concluzie a studiului este aceea ca tinerii romani ai anului 2008 au o viziune roz asupra viitorului si se asteapta la o evolutie calitativa a vietii in viitorul apropiat.

Cu cercei in nas sau cu bretonul in ochi, tinerii sunt viitorul, un viitor care s-ar putea transforma in trecut daca nu le intindem o mana de ajutor, daca nu ii respectam si daca nu le aratam aprecierea noastra.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO