Atentie! Reteaua Sony PlayStation, sparta. 77 milioane de oameni, afectati

Ultima actualizare: 25-10-2012 04:25
Play Station Network

Datele personale din conturile utilizatorilor PlayStation Network au fost furate. Adresa reala, adresa de email, data nasterii, numele de utilizator si parolele a zeci de milioane de persoane din intreaga lume sunt acum in mainile hackerilor.

UPDATE: 14:30 - Sony a recunoscut ca ar putea fi afectate 77 de milioane de conturi de card ale utilizatorilor sai.

In acest moment spargerea retelei PSN devine unul dintre cele mai mari evenimente de acest fel din istorie.

Atacul cibernetic asupra retelei PlayStation a companiei Sony a dus la inchiderea retelei de jocuri online pentru aproape o saptamana.

S-au furat toate datele utilizatorilor din reteaua PS. Oficialii Sony spun in cel mai nou anunt postat pe blogul companiei ca incearca sa refaca reteaua din nou si ca asta va dura inca o saptamana de acum in colo.

Deocamdata Sony trimite mailuri catre toti utilizatorii de PlayStation Network prin care ii anunta ca istoricul lor din retea, adresele, numele reale au fost compromise. In plus, poate cel mai grav lucru este faptul ca in acest moment nimeni nu stie ce s-a intamplat cu numerele cardurilor de credit ale clientilor Sony – se pare ca si ele au fost furate.

Pe langa reteaua de jocuri a fost sparta si cea de unde se puteau downloada albume muzicale si filme, Qriocity. Problema aici este ca s-au expus informatii complexe si complete despre fiecare om din lumea aceasta care a cumparat vreodata ceva de la Sony, pe internet, prin reteaua PlayStation.

Sony sugereaza acum cateva masuri pe care fiecare dintre cei care se stiu ca ar putea fi afectati de spargerea retelei ar putea sa le ia.

Recomanda tuturor utilizatorilor PSN si Qriocity sa fie foarte atenti la mailurile inselatoare si sa isi revizuiasca balantele conturilor din banca pentru a preveni posibile furturi.

Sunati la Comisia Federala de Frauda sau la cine raspunde de asta in tara dvs, apoi la birourile de credite, la banci, pentru a va plasa dosarul sub alerta de frauda. Este important sa luati orice masura care v-ar putea asigura integritatea financiara si personala – cel putin in perioada imediat urmatoare”, ne sfatuiesc oficialii.

Aici aflati date actualizate despre situatia retelei PSN.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO