Moda care provoaca dezgust: tot mai multe mame isi mananca placenta, dupa nastere
O "moda" care pe unii ii dezgusta profund pare sa castige adepti in Statele Unite. Tot mai multe mame insista sa isi manance placenta, dupa nastere.
Sunt convinse ca asa vor scapa mai repede de depresia postnatala, vor produce mai mult lapte si isi vor intari imunitatea. Evident, au aparut si site-uri cu retete care fac experienta mai digerabila.
Femeile sunt convinse de proprietatile miraculoase ale placentei, un tesut care se formeaza pe peretele uterin si asigura cresterea fatului, in perioada sarcinii. Organul este bogat in fier, vitamina B12 si diversi hormoni si cantareste, in medie, 700 de grame. Cele cu stomac tare si-o prepara singure, dupa retete care le sfatuiesc sa combine placenta cu ghimbir, lamaie si piper. Daca operatiunea li se pare prea complicata, se gaseste cine sa o faca in locul lor. Lisa Fortin transforma placenta in capsule, in propria bucatarie.
Actorul Tom Cruise n-a tinut seama de aceasta regula. A ajuns subiect de glume acum 5 ani, cand a declarat ca va manca placenta lui Katie Holmes, pe atunci insarcinata cu fetita lor, Suri.