Mircea Geoana, la Dupa 20 de ani: "Emil Constantinescu a avut cea mai reusita vizita in SUA"


Ultimul update: Miercuri 30 Octombrie 2013 06:51
Data publicarii: Duminica 27 Octombrie 2013 11:24
Categorie: Dupa 20 de ani
Geoana

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, duminica, in emisiunea "Dupa 20 de ani", ca cea mai reusita vizita in SUA a fost a lui Emil Constantinescu, dar comparatia cu alte vizite ale oficialilor romani "nu inseamna nimic".

Geoana a fost intrebat cum i s-a parut vizita in SUA a premierului Victor Ponta si daca poate fi comparata cu cea a fostului premier Adrian Nastase, cand ar fi discutat cu oficialii SUA despre candidatura sa la alegerile prezidentiale.

"A fost o gluma (despre candidatura la prezidentiale a lui Nastase, n.r.) ...o discutie intre politicieni...Discutia a fost strict pe zona de parteneriat romano-american, am fost de fata, am pregatit vizita. Am ajutat si la vizita domnului Ponta cat am putut. Ceea ce s-a propagat in mediilor romanesti a fost aceasta legenda cum ca americanii stau si desfac in Romania presedinti. Poporul roman voteaza si desface si... nu desface presedintii din Romania", a afirmat Geoana.

El a afirmat ca cea mai reusita vizita in SUA a unui oficial roman a fost cea a presedintelui Emil Constantinescu, in perioada in care Geoana are ambasador in Statele Unite.

"Daca este vorba sa compar vizitele domnului Basescu ca presedinte si a domnului Constantinescu ca presedinte, domnul Constantinescu a avut vizite mai bune. Inseamna asta ceva? Nu inseamna nimic, pentru ca de fapt fiecare presedinte, fiecare prim-ministru, fiecare guvern au pus cate un strat pe aceasta temelie importanta a relatiei romano-americane", a mai declarat senatorul PSD.

De asemenea, el a tinut sa precizeze ca modul in care este prezentata o astfel de vizita nu are de fapt impact major asupra alegatorilor.

"Degeaba incercam noi sa facem poze si sa spune acasa...babuta mea de la Dabuleni a cazut pe spate ca a facut poza cineva. Nu a cazut pe niciun spate, sa stiti, pentru ca dureaza exact cinci secunde cat dureaza viata unei stiri in aceasta cavalcada de informatii. Lumea este interesata de locuri de munca, de putere de cumparare, de fiscalitate, de ce se intampla in viata de zi cu zi", a mai afirmat Geoana.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO