Noile masterate care au cucerit studenții. Vor studia „Starea de bine” și se pot specializa în suplimente alimentare
Suntem în perioada admiterii la facultate, iar universitățile din țară încearcă să-i atragă pe viitorii masteranzi prin programe noi de studiu, inspirate din afară și adaptate nevoilor zilnice.
Studenții de la Filosofie din Iași vor aprofunda starea de bine, individuală și de grup din toamnă. Iar în Suceava, tinerii se vor putea pregăti în domeniul suplimentelor alimentare - o piață în creștere, potrivit ultimelor date.
Andreea tocmai ce și-a susținut licența în Asistență Socială, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Se pregătește intens pentru admiterea la un master nou - „Starea de bine, reziliență și riscuri sociale” - organizat la Facultatea de Filosofie.
Andreea Sandu, absolventă: ”Îmi place zona asta de dezvoltare personală, natura umană și inteligența emoțională chiar și zona de nutriție”.
Și colega ei este interesată de același program, mai ales că viitorii studenți pot studia cu bursă și în marile universități europene.
Noul program de masterat are 40 de locuri și se întinde pe doi ani.
Programe de master despre „muncă” și suplimente alimentare
Daniela Șoitu, coordonatorul programului de masterat: ”Pot deveni specialiști cu competențe în sănătatea mintală, pot sprijini angajarea pe piața muncii și își dezvoltă și abilitățile de cercetare în asistență socială”.
Si la Facultatea de Sociologie de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj este disponibil un nou master - „Muncă și transformări sociale”
Oana Mateescu, coordonatorul programului de masterat: Acest program pleacă de la o abordare critică a relațiilor de muncă mă refer și la anumite politici de austeritate fiscală care adeseori poate ignoră drepturile munitorilor sau care taxează mai mult anumite categorii.
Folosirea suplimentelor alimentare, o preocupare tot mai frecventă și în România, i-a determinat pe profesorii de la Universitatea din Suceava să obțină acreditare pentru un master specializat. 31 de studenți vor învăța din toamnă acolo.
Mircea Oroian, decanul Facultății de Inginerie Alimentară la Universitatea din Suceava: ”Există o lipsă de specialiști în acest domeniu, deoarece legislatia este destul de permisivă, cred că trebuie să avem fundamentul științific în spate când un astfel de produs ajunge pe piață”.
Înscrierile la programele masterat au început pe 1 iulie și se vor încheia până la sfârșitul lunii.