Zbor cu emoții pentru pasagerii unei curse Praga- București. Avionul s-a depresurizat, oamenii au avut nevoie de măști

Ultima actualizare: 11-10-2021 09:21
Zbor cu emoții pentru pasagerii unei curse Praga- București. Avionul s-a depresurizat, oamenii au avut nevoie de măști

A fost un zbor cu emoții pentru cei 103 pasageri de la bordul unei aeronave care a decolat duminică din Praga, cu destinația Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Avionul s-a depresurizat în timp ce traversa Carpații, cu aproximativ 30 de minute înainte de aterizare. Măștile de oxigen s-au desprins din plafon, iar pasagerii au fost nevoiți să pună în practică instrucțiunile însoțitorilor de zbor.

S-a dat alarma și la destinație, așa că pe aeroport au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenție. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Avionul Boeing 737 a decolat cu 45 de minute întârziere din Praga, iar aterizarea era programată la ora 18.05 pe Aeroportul Henri Coandă. Cu câteva minute să ajungă la destinatie, pasagerii au auzit un zgomot puternic, iar în scurt timp au căzut măștile de oxigen.

Răzvan Rotaru, pasager: ”Avionul a început să piardă altitudine. S-a simțiti și ceva miros de încins, a fost rece, apoi a fost cald, avionul cobora repede, ne dureau urechile”.

 

Unii pasageri spun că măștile de oxigen nu au funcționat

 

Aeronava a nceput să piardă altitudine imediat ce a trecut Carpații Meridionali, în timp ce se afla deasupra județului Vâlcea, potrivit platformei de monitorizare a traficului aerian Flightradar24. Pasagerii au fost liniștiți de pilotul avionului.

Pilotul avionului: ”Doamnelor și domnilor, nu aveți de ce vă teme, a fost o mică diferență de presiune, de asta au căzut și măștile. Vă rugăm să rămâneți calmi, vă mulțumim”.

Unii pasageri susțin că măștile nu ar fi funcționat, lucru infirmat de reprezentanții companiei.

Pe aeroport au venit mai multe echipaje de interventie de la Pompieri, Poliție și de la serviciul de Ambulanță, pregătite să le acorde ajutor posibilelor victime. Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO