Weekend cu adevărat însorit la malul mării. A fost timpul perfect pentru delicii gătite direct pe plajă
A fost primul weekend cu adevărat însorit din anul acesta. La malul mării, a fost timpul perfect pentru delicii gătite direct pe plajă, la ceaun.
La băile termale, apa îmbietoare i-a făcut pe mulți să zăbovească, așa că unii au prins
un bronz de primăvară.
La malul mării a fost duminică ziua scoicilor gătite în aer liber. Vremea frumoasă a adus și turiști pe litoral, așa că bucătarii au scos ceaunele direct pe plajă.
Alin, bucătar: „Secretul este acest vin alb, demidulce de obicei, e cel mai bun, să le stropim bine. După ce am pus vinul alb și usturoiul, le mai lăsăm la fiert în jur de trei minute, după care sare, piper, verdeață, încă patru minute la fiert și sunt gata”.
Tânără: „Miroase bine și sunt convinsă că sunt foarte bune!”
Cetățean american: „Îmi plac la nebunie!”
Reporter: „Miros bine?”
Reporter: „Da, perfect!”
Tânără ucraineancă: „Sunt foarte bune, miros foarte bine. Soțul meu obișnuiește vara să culeagă scoici din mare și le frige pe tablă”.
DJ, la microfon: „Gata cu frigul, gata cu iarna, a venit primăvara, vă dorim distracție plăcută!”
La Băile Felix a fost destul de greu de prins un loc liber. Turiștii s-au bucurat ca niște copii de primul weekend călduros și însorit, după o iarnă lungă și plină de restricții.
Turist, în bazin: „E cazul să vină vreme bună și liniște în țară”.
Turist, pe șezlong: „După pandemie și după restricții, am așteptat să ieșim și noi la bronzat”.
La un alt complex balneo din staţiune, gazdele le-au pregătit turiştilor o petrecere cu spumă.
Turist: „Am simțit deja temperatura un pic mai de vară. Am făcut chiar plajă, că ne-am bronzat puțin”.
Adrian Brie, șef de recepție la un complex balneo: „Operatorii din turism spun că, după un an greu, cu restricții care le-au diminuat mult profiturile, se aşteaptă ca hotelurile să fie ocupate complet, odată cu vremea bună”.
Sursa: Pro TV
Etichete: litoral, mare, statiuni, balneo, malul marii,
Dată publicare:
28-03-2022 09:22