O fetiță de 11 ani a salvat un rechin blocat între stânci, în Australia. VIDEO

Ultima actualizare: 24-11-2020 16:40
rechin

O fetiță din Australia a salvat un rechin rămas blocat între stânci, care ar fi murit dacă nu intervenea.

Fata de 11 ani nu a fost însă nicio clipă în pericol, pentru că găsise o specie de rechin inofensivă pentru om, de mai puțin de jumătate de metru și care se hrănește cu crustacee.

Billie Rea, în vârstă de 11 ani, nu a stat pe gânduri şi a intervenit pentru a salva un rechin rămas blocat între stânci după reflux, relatează Reuters și Agerpres.

"Am un rechin", îi spune fata mamei ei, într-o înregistrare video distribuită marţi pe reţelele sociale, în timp ce scoate un rechin australian, lung de câţiva zeci de centimetri, dintr-o băltoacă rămasă după reflux.

Locul unde fata a făcut descoperirea era în apropiere de Kingston Beach din Tasmania, la aproximativ zece kilometri sud de capitala insulei australiene, Hobart.

„Imediat ce l-am văzut am ştiut ce este şi că nu i-ar putea face rău", a declarat pentru Australian Broadcasting Corp (ABC) mama fetiţei, Abby Gilbert, care a filmat salvarea rechinului, în urmă cu şase zile.

„Aţi văzut în înregistrarea video cât de calmă este şi cred că animalul acela s-a simţit în siguranţă cu ea", a adăugat ea.

Abby a fost mai îngrijorată de faptul că Billie a trebuit să traverseze stâncile umede ca să ajungă în apele deschise decât de rechinul viu din mâinile fiicei ei. "Fii atentă pentru că este foarte alunecos", se aude Abby în filmare, chiar înainte ca Billie să ajungă la marginea apei şi să elibereze rechinul în mare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO