Un preot moldovean a stropit o lesbiană cu agheasmă la TV, ca să "izgonească diavolul"

Dată publicare: 24-08-2018 16:48
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


ghenadie valuta cu agheasma la parada gay

Preotul Ghenadie Valuţa, preşedintele unei asociaţii ortodoxe din Republica Moldova, a fost condamnat de instanţă pentru că a stropit cu agheasmă o femeie, considerându-se lezat de orientarea ei sexuală..

Incidentul a avut loc în 2014, la o emisiune TV, când Ghenadie Valuţa a stropit-o cu agheasmă, în direct, pe Angelica Frolov, reprezentantanta unei asociaţii pentru drepturile persoanelor gay. Preotul a spus ulterior că a stropit şi pe traseul marşului gay care urma să aibă loc în Chişinău.

Judecătoria din Anenii Noi a stabilit acum că Ghenadie Valuţa trebuie să achite un prejudiciu moral de 5.000 de lei şi să îşi ceară scuze publice. Preotul spune însă nu-şi va cere scuze publice, preferând să muncească în folosul comunităţii sau chiar să meargă la închisoare.

„Menţionez că eu nu am stropit şi inci nu am avut de gând. Ce este interesat este că doamna Frolov, că îşi face reclamă de victima şi atrage investiţii, scrie în plângere că ea s-a simţit pe spate cumva umezita. Nişte chestii banale, aiureli”, a declarat preotul pentru Pro TV Chişinău.

Reprezentanta comunităţii LGBT spune că a fost umilită şi discriminată şi aşteaptă ca preotul să-şi ceară iertare. “Ritualul pe care l-a săvârşit şi comentariile pe care le-a făcut erau umilitoare pentru că se vorbea despre izgonirea diavolului din mine. A fost un gest de umilire, foarte neplăcut pentru mine şi eu l-am acţionat în judecată.”


Ghenadie Valuţa, care este preot la biserică din oraşul Anenii Noi din anul 2009, susţine că nu va ataca decizia la Curtea de Apel, pentru că situaţia materială nu îi permite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV Chisinau


VIDEO PROTVPLUS.RO