Un cunoscut medic din Brașov, după ce un urs i-a răvășit curtea: Angajez vânător. Ofer casă-masă până la recoltarea lui

Ultima actualizare: 19-09-2021 14:50
Urs curte Brasov - 1
Facebook.com

Medicul Dan Grigorescu, șeful secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul Judetean de Urgență Brasov, a postat o rețea socială mai multe imagini cu dezastrul lăsat în urmă de un urs care a intrat în curtea sa.

Medicul începe postarea de pe Facebook astfel: "Angajez vânător cu autorizație ‘la urs’. Ofer casă-masă până la recoltarea lui!”, pentru că, spune el, “e inadmisibil până unde s-a ajuns! Să fiu atacat de un urs în propria mea curte, așa nu se mai poate!”.

Medicul a explicat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4, a fost trezit de lătratul câinelui vecinului.

Am avut idioata inspirație de a ieși în curte pe ușa secundară. N-am făcut nici trei pași de la scări și am dat ‘nas în bot’ cu un urs care cotrobăia agitat prin gunoiul ‘eviscerat’ din tomberonul pe care îl dărâmase. Erau maxim vreo 7-8 metri între noi. Deși am înlemnit și amuțit brusc (pe de o parte surprins, pe de alta conform ‘indicațiilor’ cunoscătorilor), ursul a lăsat gunoiul și s-a repezit înspre mine. Ce să-i mai zic? Cîțu-Cîțu? Am avut noroc și cu prezența de spirit care m-a făcut să țâșnesc instantaneu înapoi în casă, și cu faptul că lăsasem ușa de la intrare întredeschisă”, a scris Dan Grigorescu.

Medicul a spus că nu a sunat la 112 pentru a nu-și traumatiza copilul, dar și pentru că nu are încredere în autorități.

Deși am fost tentat să o fac, nu am telefonat la 112. Veți întreba de ce. Din două motive. Cel mai important a fost acela că nu am vrut să îmi stresez copilul în toiul nopții și să îi creez pe viață vreo fobie. Celălalt este că, în această privință, credibilitatea ISU în fața mea este nu zero, ci la minus infinit. Eu, cel puțin, m-am săturat de RO- ALERTELE FĂRĂ EFECT date din birou de vreun militar legat și ăla de mâini și de picioare”, a scris el.

Medicul a precizat că intenționează șă obțină autorizație de vânătoare, punctând că până atunci chiar vrea să angajeze un vânător.

În privința Primarului și a consilierilor locali, care s-au dovedit până în prezent nu doar pasivi, dar, în mod inuman, și indiferenți la pericolul care ne pândește la tot pasul în timpul nopții, le transmit că până nu vor declara problema urșilor din zonă ca fiind una de prioritate maximă, eu îi voi desconsidera la modul extrem. Iar dacă cuiva din familia mea i se va întâmpla ceva din interacțiunea cu aceste animale SĂLBATICE (pe care voi, decidenții locali, din ignoranță și dezinteres de-a dreptul fecal, le transformați, pe seama noastră, în animale semi-domestice, vă declar, deci, vouă, că nu va urma doar moarte de animal! Ca să vă fie clar!”, a punctat el.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!