Un bebeluş din Galați, în stare gravă la spital. Tatăl l-ar fi lovit din greşeală în cap, în timp ce dormeau

Dată publicare: 12-05-2021 16:00
Dată actualizare: 12-05-2021 17:29


Un bebeluş de numai o lună, dintr-o comună din Galați, se zbate între viaţă şi moarte după ce, spun medicii, ar fi fost agresat de tatăl lui.

Baiatelul a ajuns la spital în stare foarte gravă şi investigaţiile tomografice au indicat mai multe fracturi şi cheaguri de sânge în zona capului. În fata poliţiştilor, tatăl, un bărbat de 24 de ani, a negat totul şi a declarat că bebeluşul ar fi fost victima unui accident casnic, dar poliţiştii cred altceva.

Părinţii copilului nu sunt căsătoriţi. Mama, care este minoră şi are doar 17 ani, a ajuns cu bebeluşul la dispensarul din comună şi a anunţat că cel mic ar avea probleme de respiraţie, posibil din cauza unei răceli.

Medicul de acolo, însă, şi-a dat seama că situaţia este mult mai gravă şi a cerut că bebeluşul să fie transportat cu o ambulanţă la Tecuci, iar de acolo, la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Oamenii din comună spun că tatăl băieţelului ar avea un comportament agresiv.

Eugen Tăbăcaru, primarul comunei Ghidigeni, județul Galaţi: „El avea un comportament urât chiar faţă de ea (n.r. față de mamă), o bătea, aveau probleme familiale în această relaţie. Copilul arăta îngrozitor, adică slab, pricăjit, icnea în momentul în care respira. Dar mama, la momentul ăla, a spus că copilul de duminca seara se simţea rău, răcit, spunea ea. Şi că avea colici”.

Medicii de la Galaţi s-au îngrozit când au văzut cum arată copilul. După ce l-au investigat, au înţeles, la rândul lor, că bebeluşul nu putea fi victima unui accident casnic. Avea fracturi şi cheaguri de sânge în zona capului, aşa că au anunţat poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Dr. Iuliana Moraru, Spitalul de Pediatrie Galaţi: „Suferă de multiple fracturi craniene, cu hemoragie intraventriculară, hematom subdural, leziuni care nu ştiu cum au survenit. Puţin probabil din greşeală, în somn, o lovitură să poată să producă astfel de leziuni”.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările. Deocamdată, pleacă de la declaraţiile bărbatului, dar ancheta este în plină desfăşurare.

Comisar şef Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi: „Tatăl bebeluşului, un bărbat de 24 de ani din comună Ghidigeni, l-ar fi lovit pe acesta în zona capului, fără intenţie, în timp ce dormeau în acelaşi pat. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale”.

La rândul lor, cei de la Protecţia Copilului Galaţi investighează cazul. Bebeluşul nu are încă un certificat de naştere, iar inspectorii cred că tatăl ar putea reprezenta un pericol pentru copil.

Tania Calcan, Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi: „Nu a oferit informaţii foarte multe: "este un accident" – nu a putut preciza cum s-a întâmplat. Nu a oferit informaţii care să clarifice cumva situaţia. O să analizăm posibilitatea şi necesitatea instituirii unei măsuri de protecţie”.

Starea de sănătate a bebeluşului este în continuare foarte gravă şi, de aceea, într-o încercare disperată de a-i salva viaţa, doctorii de la Galaţi l-au transferat aseară la serviciul de Neurochirurgie al Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală. Ancheta va trebui să răspunde şi la o altă întrebare: de ce inspectorii sociali din comună nu au monitorizat cum trebuie familia încă de la naşterea copilului.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO