Tehnologia care revoluționează modul în care sunt produși blugii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 18 Iulie 2018 08:57
Categorie: Stiri Diverse

Interesul uriaş al unora pentru îmbrăcăminte i-a făcut pe producători să caute soluţii pentru a aduce mai rapid în magazine colecţii noi. Iar tehnologia le-a venit în ajutor.

Designerii creează ţinute pe calculator şi le trimit în producţie fără să taie vreo bucată de material. Iar în industria blugilor este testat laserul care le dă pantalonilor noi aspectul uzat.

Ani de zile, blugii cu aspect uzat au fost creaţi manual, folosind piatra ponce şi şmirghel. Lucrurile se vor schimba, însă, în curând. Cel mai mare şi mai vechi producător de blugi din lume se pregăteşte să-şi doteze atelierele cu lasere, care vor decolora şi vor face tăieturile şi rupturile respectând un model creat digital.

Bart Sights, vicepreşedinte al companie producătoare: „E o schimbare majoră, care va transforma felul în care sunt creaţi, produşi şi vânduţi blugii."

Aparatul îşi face treaba în doar 90 de secunde, în loc de jumătate de oră, cât dura operaţiunea realizată manual.

Liz O'Neill, reprezentanta companiei producătoare: „Trecând la această platformă digitală putem reduce dramatic timpul de livrare a produselor. Asta înseamnă că blugii noştri ajung la momentul oportun în faţa clienţilor şi vom putea sesiza mai devreme ce vor ei să vadă în vitrinele magazinelor."

Şi alţi producători de îmbrăcăminte şi-au dat seama de potenţialul designului digital. Designerii creează colecţii virtuale care sunt apoi evaluate şi primesc astfel mai rapid undă verde pentru producţie.

Whitney Cathcart, manager Cathcart Technologies: „Poţi să-şi faci o colecţie fără să tai o bucată de material. Tehnologia reduce risipa, ne permite să luăm decizii mai repede. Întregul proces e mai eficient."

O companie din San Francisco a mers chiar mai departe. O gamă largă de produse digitale este pusă la dispoziţia clienţilor. Însă ţinutele sunt trimise în producţie doar atunci când angajaţii primesc o comandă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO