Ştirea din România care a făcut înconjurul lumii mai repede decât rezultatul alegerilor

Ultima actualizare: 25-11-2019 10:13

S-a dat alarma în Portul Midia, unde o navă încărcată cu peste 14.000 de oi s-a scufundat la scurt timp după ce a plecat în cursă.

 

Vaporul n-a mai apucat să iasă în larg pentru că s-a înclinat periculos și a început să ia apă. Știrea a făcut înconjurul lumii, fiind preluată de publicații precum BBC, AFB, The Guardian și Bangkok Post.

Nava Queen Hind avea oficial la bord 14.600 de oi pe care trebuia să le transporte până în Libia. În jurul orei 11:00 s-a dat alarma.

În acest moment, nava nu se mai scufundă. Autoritățile caută și soluții pentru a salva cele 14.000 de oi care se aflau la bordul vaporului. Echipele de intervenție au anunțat că operațiunile în Portul Midia nu sunt afectate.

În imaginile suprinse de echipele de intervenție se observă cum bietele animale sunt în mijlocul acvatoriului portuar și încearcă să stea pe bucăți din nava pentru a nu ajunge în apă.

The Guardian scrie că echipajele de intervenție au reușit să salveze doar 32 de oi din cele 14.000. Cei 20 de sirieni și un libanez au fost salvați de la bordul navei. În misiunea de salvare au fost implicați pompieri, polițiști și membri ai Pazei de Coastă, notează și BBC.

Reprezentantul unui ONG pentru protecția animalelor a declarat că animalele erau transportate în condiții nepotrivite și se cunoștea încă dind ecembrie 2017 că nava are probleme tehnice, potrivit Bangkok Post.

"Trebuie deschisă urgent o anchetă", a declarat Gabriel Păun.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO