Schitul românesc Prodromu, despre cei 1.000 de călugări de pe Muntele Athos infectați cu Covid-19: ”Manipulare grosolană”

Ultima actualizare: 17-09-2021 12:58
Schitul românesc Prodromu dezminte știrea că 1.000 de călugări de pe Athos s-au infectat cu Covid-19. ”Manipulare grosolană”
Getty

Schitul românesc Prodromu dezminte știrea că peste 1.000 de călugări de pe Muntele Athos s-au infectat cu Covid-19, spunând că este vorba despre o ”manipulare grosolană”.

 

Starețul schitului Prodromu spune că informația care a fost lansată de un site ”vaccinist” și transmisă de ”televiziunile anticreștine” este o ”știre falsă”.

”Am aflat cu îngrijorare că în presa din România circulă informații despre îmbolnăvirea în masă a călugarilor nevaccinați de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din țară și nu numai, ne contactează îngrijorați, iar unii își anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv.

Ținem să-i liniștim și să le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această știre este una falsă, transmisă de posturile de televiziune anticreștine, dar și presa de larg consum. Știrea a fost preluată de pe un site vaccinist din Grecia, preluat de un altul de limbă engleză.

Toți monahii români cu care ne-am consultat, dar și cei de alte naționalități, au afirmat că NIMENI nu este bolnav de COVID-19, nimeni nu se află internat la terapie intensivă și nimeni nu a decedat. În același timp se vorbește despre un număr de 1.000 de monahi infectați, dar nici de departe acest lucru, pentru că asta ar însemna 50% dintre părinți, ceea ce este incredibil”, se arată într-un comunicat de presă semnat de starețul schitului, arhimandritul Atanasie Prodromitul.

 

”Manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura”

 

Prelatul susține că este vorba despre ”manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura”.

”Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect, iar presa și televiziunile să transmită mesajele nealterate, iar nu prin intermediul panicii și al fricii, afectând emoțional spectrul larg de auditori. Acest lucru nu este de la Dumnezeu.

În concluzie, acestea sunt manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura în poporul Lui Dumnezeu, nefiind bazate pe Adevăr care este Hristos, ci pe minciună și discriminare. Bunul Dumnezeu să ne ajute tuturor”, a mai transmis Starețul Arhim. Atanasie Prodromitul.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO