Reţetele bunicilor au reapărut în cofetăriile şi patiseriile din ţară
Deşi nu avem o tradiţie a dulciurilor "marca înregistrată", încercam să protejăm pe cât putem măcar bunătăţile care ne aduc aminte de copilărie.
Reţetele bunicilor au reapărut în cofetăriile şi patiseriile din ţară. Cornuleţele cu rahat, prăjiturile cu foi şi cozonacul tradițional ţi se topesc în gură, iar cei care obţin atestatul de produse tradiţionale se laudă că folosesc numai ingrediente naturale.
Într-o cofetărie din Iaşi se pregătesc, pe lângă alte prăjituri, cornuleţe cu rahat şi sărăţele ca pe vremea bunicilor. Atestatul de produse tradiţionale confirmă faptul că acestea conţin doar ingredinte naturale şi ca aluatul este făcut exclusiv de mână.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
În judeţul Botoşani, din cele 33 de produse atestate tradiţional, trei sunt de patiserie. Este vorba despre alivenci, cozonacul domnesc cu nucă şi de plăcinţele poale-n brâu de Tocileni.
Din 2014 şi până în prezent, în țară au fost atestate tradițional 782 de produse. Dar numai 40 sunt de cofetărie şi patiserie.
Pe lista dulciurilor certificate de Ministerul Agriculturii se afla şi "prăjiturile cu foi Sava" din Maramureș, "prăjitura țărănească Tâușan" din Alba, "prăjitura cu vișine Gina" din Maramureș, "plăcinta întinsă de Turnu" din Arad,"ciocolată de casă Genică" din Brașov, sau "plăcinta boierească cu mere" din București.