Produsele tradiționale din carne, la mare căutare anul acesta. "Ținem să fie naturale"

×
Codul embed a fost copiat

Chiar dacă n-a dat încă bruma, duduie deja afumătorile din satele româneşti. Şiruri de cârnaţi şi caltaboşi prind aromă, pentru ca apoi să plece la ai noştri din străinătate.

Condiţiile dificile de călătorie i-au făcut pe cei mai mulţi să îşi anuleze vacanţă de iarnă acasă. Comenzile pentru o masă tradiţională se fac telefonic sau prin email, iar livrările încep de la sfârşitul lui noiembrie.

În localitatea Cernești, din Maramureş, gospodarii cer 90 de lei pentru un kilogram de cârnăciori de căprior şi 150 pentru pastramă.

Dana Timbuș, producător: "Am venit şi cu reţete din Italia, că noi am stat acolo 10 ani, am adus şi condimente. Noi ţinem foarte mult ca ele să fie naturale pentru că şi carnea de vânat este o materie bine aleasă".

Aşadar pe lângă lebăr şi caltaboş clienţii pot încerca şi astfel de specialităţi.

Citește și
brunch de weekend
Gustări cu preparate tradiționale, rețeta de salvare a turismului local. Brunch-urile de weekend sunt organizate în curte

Şi într-o fermă din localitatea Lăpușel gospodarii fac deja pregătiri pentru livrările de sărbători.

Ioan Tătăran, producător: "Avem o listă de persoane care de ani de zile cumpără de la noi şi porc în carcasă. Avem solicitări de produse atât din ţară cât şi din straintate".

Un pachet cu preparate tradiționale din carne de porc costa anul acesta între 200 şi 400 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Citește și...
Românii aruncă la gunoi peste 22% din mâncarea cumpărată. Mulți spun că nu le pasă
Românii aruncă la gunoi peste 22% din mâncarea cumpărată. Mulți spun că nu le pasă

Un român aruncă, în medie, în fiecare an, aproape 130 de kilograme de mâncare. Iar în timpul pandemiei cantitatea de alimente care a ajuns la gunoi a crescut în unele gospodarii din cauza proviziilor exagerate făcute la începutul crizei sanitare.

Gustări cu preparate tradiționale, rețeta de salvare a turismului local. Brunch-urile de weekend sunt organizate în curte
Gustări cu preparate tradiționale, rețeta de salvare a turismului local. Brunch-urile de weekend sunt organizate în curte

Se spune deseori că omul sfinţeşte locul iar acestă zicală veche e întărită şi în vremurile noastre chiar de către cei de lângă noi, de oameni simpli şi modeşti care pot prin acţiunile lor să schimbe în bine comunităţi întregi.

O tânără se hrănește cu ajutorul unui tub introdus în inimă, pentru că este alergică la orice tip de mâncare
O tânără se hrănește cu ajutorul unui tub introdus în inimă, pentru că este alergică la orice tip de mâncare

O tânără de 20 de ani din Marea Britanie, care iubea mâncarea, nu se mai poate apropia de ea, după ce a fost diagnosticată cu o afecțiune care îi provoacă reacții alergice severe și îi poate pune viața în pericol.

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”
Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”

Boarding Pass, site specializat în ştiri din aviaţie, continuă verificările vizând facturile prezentate de prim-ministrul Marcel Ciolacu ca dovadă a faptului că și-a achitat personal călătoriile cu avioane private în 2022.