Petreceri în timpul pandemiei. Se renunță la terase în favoarea parcurilor și pădurilor

Ultima actualizare: 22-06-2020 10:22

Dacă până acum câteva săptămâni, zilele de naștere s-au sărbătorit mai mult în mediul online, acum petrecerile se mută în aer liber.

Spațiul interior din restaurante rămâne închis, iar terasele presupun mai multe riscuri de infectare, mai ales pentru copii.

Așa că părinții preferă foișoarele din parcuri sau chiar pădurile, unde distracția curge în voie, mai ales dacă ține și vremea cu micii ștrengari.

Rayana a împlinit patru ani acum câteva zile, iar până acum, ziua ei era sărbătorită în spațiile interioare ale unor restaurante sau cofetării.

Odată cu pandemia, părinții ei au devenit prudenți și doresc să o protejeze cât pot de mult. Așa că au decis că cea mai bună variantă este o petrecere în aer liber, într-un foișor acoperit din Parcul Central al orașului Cluj-Napoca.

Mama sărbătoritei: „Pentru aer curat, mă simt în siguranță, se distrează, se bucură, pentru bucuria lor. Le e dor de copii, asta într-adevăr, că dorul de copii se simte, se manifestă. Dar e reușită, un tortuleț făcut în casă, să fie safe și cam atât.”

Jocurile, dansul și cântecele au fost la ele acasă. Așa că invitații s-au simțit în largul lor, iar părinții spun că vor lua în calcul astfel de petreceri chiar și în anii viitori.

Mămică invitată: „Ziua fetiței mele a fost tot așa, zilele trecute, în pădure. Este chiar foarte minunat și cred că copiii se simt foarte bine.”

Doar vremea mohorâtă îi poate face pe părinți să ezite atunci când trebuie să decidă locul petrecerii. Un lucru este cert: s-a dovedit că cele mai reușite aniversări pentru copii sunt în aer liber, unde micuții au la dispoziție un spatiu larg cu verdeață.

Părinte: „Ne-am gândit și probabil o să încercăm să facem ceva în aer liber. Sunt mai faine și pentru copii, și na, e altfel, în sensul bun. Nu ai pereții de care să fii limitat și în general se simt mai bine afară copiii.”

Pentru cei norocoși, curtea este locul perfect pentru petreceri. Ceilalți pot opta pentru parcuri sau chiar păduri. Și investiția este minimă: câteva scaune, o gustare pregătită în casă și o boxa cu muzică sunt singurele ingrediente ncecesare pentru o aniversare memorabilă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO