”Pește rasist”, mesajul scris pe Mica Sirenă. Poliția daneză a deschis o anchetă

Dată publicare: 03-07-2020 15:32
Dată actualizare: 03-07-2020 16:04


Mica Sirena

Poliţia daneză anchetează vineri un act de vandalism care a vizat celebra statuie "Mica Sirenă" din Copenhaga, ce are o înălţime de 1,25 metri, a anunţat presa locală, citată de DPA.

Mesajul "Peşte Rasist" a fost scris cu un pulverizator de vopsea pe stânca pe care a fost montată statuia, a relatat tabloidul Ekstra Bladet.

Nu este cunoscut cu exactitate momentul în care a avut loc incidentul, însă celebra statuie daneză a fost de-a lungul anilor ţinta unor vandali şi protestatari, care au vopsit-o în diverse culori şi chiar i-au tăiat capul şi unul dintre braţe. La un moment dat, "Mica Sirenă" a fost drapată cu o burka, scrie Agerpres.

În ianuarie, mesajul "Free Hong Kong" a fost scris cu vopsea roşie la baza statuii.

Statuia "Mica Sirenă", inspirată din povestirea omonimă a scriitorului danez Hans Christian Andersen, a fost inaugurată în portul din Copenhaga în anul 1913.

Recent, şi alte statui din Danemarca au fost vandalizate, inclusiv statuia misionarului danezo-norvegian Hans Egede din Copenhaga, care a fost vopsită în roşu. Hans Egede este creditat cu înfiinţarea oraşului Nuuk, capitala Groenlandei, în 1728.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO