CNAIR deschide traficul rutier pe Pasajul Mogoşoaia. Proiectul a costat 33 milioane de lei

Ultima actualizare: 30-09-2021 11:39
Pasajul de la Mogoșoaia, inaugurat cu mult înainte de termen. Cât a costat podul de pe centura Bucureștiului
Infrastructure Romania

UPDATE CNAIR deschide traficul rutier pe Pasajul Mogoşoaia.

 

Traficul rutier pe pasajul Mogoşoaia, pe centura Bucureşti, peste DN1A se va deschide joi, 30 septembrie 2021, după ora 15:00, a anunţat joi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Intrarea pe Pasajul Mogoșoaia se va face dinspre Otopeni.

"Obiectivul de investiţii 'Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti peste DN 1A' este situat pe Centura Bucureşti, între km 66+540 - km 67+340, şi include rampa de urcare (km 66+580 - km 66+810), rampa de coborâre km (66+920 - km 67+150) şi pasajul superior peste DN 1A", se menţionează în comunicat.

Termenul inițial de finalizare a lucrărilor era în primăvara anului 2022. Proiectul de pe centura Bucureștiului a costat 33 de milioane de lei.

Nu va fi o recepţie finală, ci o punere în circulaţie, pentru că lucrările de finisaje vor continua sub trafic. Secretarul de stat în ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu anunţa zilele trecute că antreprenorul va respecta termenul asumat de 1 octombrie.

 

Ultima raportare a CNAIR referitoare la pasaj arată un stadiu fizic de doar 65%. Lucrările pentru construirea pasajului de la Mogoşoaia, cu o lungime totală de 800 de metri, au început în aprilie 2020, iar costul investiţiei este de 33 de milioane lei.

Este prima inaugurare a unui obiectiv de infrastructură rutieră de anul acesta şi singurul pod din cele cinci aflate în lucru pe centura Capitalei, scrie Economedia.

 

Trebuia inaugurat în primăvara anului 2022

 

Pasajele de la Domneşti, Berceni şi Popeşti – Leordeni (Olteniţa), care se construiesc ca sensuri giratorii suspendate, vor fi deschise în 2022, în timp ce pentru podul de la Cernica, parte din contractul de modernizare DN 2 – A2, lucrările sunt la aproximativ 10% după mai bine de un an şi jumătate de la deschiderea şantierului.

Iniţial, termenul de finalizare al pasajului clasic de la Mogoşoaia era primăvara anului viitor, însă fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut constructorului Strabag din Austria să încheie lucrarea la 1 octombrie.

Următoarea inaugurare pe care a stabilit-o oficial Ministerul Transporturilor este „ciotul” de centură de la Mihăileşti, pe DN 6 Bucureşti- Alexandria, o centură de doar 3 kilometri care se deschide după aproape zece ani de la primele lucrări

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO