Oferte inedite pentru înmormântări: sicrie din frunze de bananier și urne biodegradabile

Dată publicare: 08-05-2018 09:28
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Târgul de funeralii din Belgia a adunat laolaltă producători din domeniu care se întrec în oferte. De pildă, cenușa defunctului poate fi împrăștiată ca într-o procesiune, cu un fel de toiag.

Și cum șase din zece belgieni spun că vor să fie incinerați după moarte, urnele funerare sunt mai căutate decât sicriele tradiționale. Și, după gustul clientului, acestea pot fi personalizate.

Urna funerară poate fi considerată una dintre vedetele târgului organizat în Belgia.

Producător: „Vedeți, avem produse foarte frumoase aici, din materiale bio-degradabile, cu picturi originale, realizate de artiști."

Ultimul drum se poate transforma, de pildă, într-o adevărată procesiune.

Producător: „Cenușa este pusă în acest recipient special, pe care îl primește familia. Și la fiecare apăsare, în timpul plimbării, se eliberează mici cantități din cenușa defunctului."

Și sicriele se aliniază tendinței ecologiste.

Producător: „Acesta e confecționat din frunze de bananier..."

Pe lângă urna funerară, cenușa defunctului poate fi inclusă într-un suvenir.

Johan Dexteras, președintele Federației Regale a Antreprenorilor de Pompe Funebre: Oamenii se mută dintr-un oraș în altul. Se schimbă și mentalitățile. Dacă te muți dintr-o parte în alta a Belgiei și nu mai ai legături cu fost localitate, o urnă funerară poate fi o soluție alternativă pentru un loc de veci în cimitir."

Urnele funerare pot fi personalizate, iar dorințele clienților sunt nenumărate.

Producător: „Aceasta e cea mai mare dificultate pentru noi, să căutăm mereu inovația, pentru a satisface cerințele clienților."

Şase din zece belgieni vor să fie incineraţi după moarte. Numărul celor care aleg această variantă - arată statisticile - aproape s-a dublat în ultimii zece ani.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO