O vacă a evadat în drum spre abator, a dărâmat un gard și i-a rupt mâna proprietarului

vaca polonia
Facebook/Pawel Kukiz

O vacă trăieşte singură pe o insulă din Polonia şi atacă pe oricine se apropie de ea după ce a reuşit să evadeze înainte de a fi dusă la abator.

Animalul a reuşit să scape luna trecută după ce a refuzat să intre într-un camion care urma să o transporte la un abator. Ea a dărâmat un gard de metal şi a luat-o la goană către lacul Nysa din sudul Poloniei. Vaca a intrat în apă şi a înotat până la o insulă din mijlocul lacului, iar în prezent luptă să-şi câştige dreptul la viaţă, relatează Agerpres, citând The Independent.

Proprietarul său, identificat pe numele Lukasz, a încercat timp de o săptămână să o prindă pentru a o duce înapoi la fermă, însă s-a ales cu o mână ruptă şi cu vânătăi, potrivit emisiunii Wiadomosci de la televiziunea poloneză. El s-a lăsat păgubaş şi s-a asigurat în schimb că animalul are hrană suficientă pentru a supravieţui.

Când pompierii au folosit o barcă pentru a prinde animalul, acesta a înotat circa 50 de metri pe o peninsulă din apropiere. Pawel Gotowski, comandant adjunct al brigăzii de pompieri din Nysa a declarat că animalul era sănătos, dar foarte speriat, ceea îngreuna munca pompierilor.

Un veterinar chemat să adoarmă animalul l-a informat pe Lukasz că a rămas fără tranchilizante şi că ar avea nevoie de câteva zile pentru a face rost de un nou set.

Citește și
Vacă Pinzgau de Transilvania,
Cercetătorii încearcă să salveze ”văcuța de familie”, o rasă care are peste 200 de ani
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În ciuda faptului că fermierul lua în considerare varianta de a împuşca animalul, un politician din Nysa, Czeslaw Bilobran, a declarat că vaca va fi lăsată să trăiască în pace.

Pawel Kukiz, politician şi fost cântăreţ, a publicat miercuri pe Facebook un apel pentru salvarea vieţii animalului oferindu-se să plătească pentru ca ''vaca eroină'' să fie salvată de la moarte.

''Ea a scăpat în mod eroic şi s-a infiltrat pe insula din mijlocul lacului, loc în care se află şi astăzi'', a spus Kukiz, citat de publicaţia poloneză Wprost. ''Ea nu s-a predat în faţa pompierilor care au vrut să o transporte cu barca şi este încă pe câmpul de bătălie. Nu sunt vegetarian, însă tăria de caracter a acestei vaci şi voinţa sa de a lupta pentru supravieţuire sunt de nepreţuit. De aceea, am hotărât să fac orice pentru ca vaca să fie dusă într-un loc sigur şi, în a doua etapă, ca recompensă pentru atitudinea ei, să îi garantez o 'pensionare' pe termen lung şi moarte din cauze naturale'', a precizat Kukiz.

O altă vacă, pe nume Hermien, a devenit o veritabilă pe reţelele de socializare din Olanda, dar şi pe plan internaţional după ce a reuşit să evadeze în timp ce era transportată spre abator şi s-a ascuns într-o pădure pentru a scăpa de destinul ce îi era rezervat. După două luni a fost în cele din urmă capturată la începutul lunii februarie şi va avea parte de o viaţă liniştită într-un refugiu pentru bovine din nordul ţării. "Hermien a ajuns în sfârşit acasă, după un drum lung, solitar şi stresant către libertate", au scris administratorii acelui adăpost pentru animale pe site-ul lor de internet. Ei au salutat totodată curajul vacii Hermien, care "s-a luptat pentru viaţa ei" şi care a reuşit în cele din urmă să obţină un "bilet de aur" care îi asigură un sfârşit liniştit al vieţii sale.

Povestea vacii Hermien, care s-a ascuns în pădure pentru a scăpa de destinul ce îi era rezervat, a emoţionat o ţară întreagă. Olandezii au decis să o salveze, după ce animalul a reuşit să evadeze în timp ce era transportat spre abator, în luna decembrie.

Un val de compasiune s-a declanşat pe reţelele de socializare, iar un partid politic a lansat o campanie de finanţare participativă, ce a permis strângerea unei sume de 50.000 de euro, suficient de mare pentru a cumpăra animalul de la proprietarul ei şi pentru a-i permite să îşi continue viaţa într-un refugiu pentru bovine. Chiar şi familia regală olandeză şi-a exprimat sprijinul faţă de cauza ei. "Trebuie să o salvăm pe vaca Hermien" şi "să o cumpărăm împreună pentru a-i oferi libertatea", a scris pe Twitter Pieter van Vollenhoeven, ginerele fostei regine Beatrix

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
O vacă, vedetă naţională, după ce a
O vacă, vedetă naţională, după ce a "refuzat" să meargă la abator

O vacă din rasa limousine a reuşit să evadeze în timp ce era transportată spre abator şi s-a refugiat într-o pădure din Olanda unde trăieşte de peste o lună.

Cercetătorii încearcă să salveze ”văcuța de familie”, o rasă care are peste 200 de ani
Cercetătorii încearcă să salveze ”văcuța de familie”, o rasă care are peste 200 de ani

Într-o perioadă în care toți crescătorii de animale pun accent pe rase de vaci aduse din străinătate, cele autohtone dispar fără urmă.

O văcuţă care a fugit de la o fermă din Polonia şi-a găsit o nouă familie
O văcuţă care a fugit de la o fermă din Polonia şi-a găsit o nouă familie

Proprietarul spune că a dat-o dispărută în toamnă şi abia de curând a surprins-o în această companie neobişnuită.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.