Coșmar pentru o tânără care și-a vopsit părul. A fost la un pas de moarte


Ultimul update: Joi 29 Noiembrie 2018 14:03
Data publicarii: Joi 29 Noiembrie 2018 09:56
Categorie: Stiri Diverse
par vopsit

O studentă din Paris atrage atenția asupra pericolului la care se expun tinerele care își vopsesc părul fără a face un test în prealabil.

Estelle, în vârstă de 19 ani, a făcut publice imagini înspăimântătoare cu ea, după ce capul aproape i s-a dublat în mărime și a avut mari probleme cu respirația din cauza unei reacții alergice.

Ea a povestit pentru Le Parisien că a avut o reacție alergică după ce s-a vopsit acasă, în urmă cu 10 zile, cu o vopsea care conține o substanță numită paraphenylenediamine, sau PPD. Aceasta se găsește în numeroase vopsele pentru păr. Estelle a spus că a cumpărat vopseaua de la un supermarket și a urmat instrucțiunile din pachet. Ea recunoaște însă că nu a făcut un test pe o bucată mică de piele pentru 48 de ore, ci a așteptat doar o jumătate de oră până și-a pus toată vopseaua pe păr.

Imediat au început să apară reacțiile adverse: scapul a început să i se umfle, iar după ce a luat niște antihistaminice prescrise de un farmacist și a aplicat o cremă s-a dus la culcare. A doua zi s-a trezit într-o stare mult mai gravă, capul ei ajungând să măsoare în circumferință 63 de centimetri, față de 56, cât este media normală, și a ajuns la camera de urgență.

Estelle a afirmat că a mai întâmpinat o reacție adversă la o altă vopsea de păr, dar mult mai blândă. Este și motivul pentru care acum a realizat un test înainte să se vopsească, dar mult prea scurt pentru a vedea rezultatele.

”Aproape am murit, nu vreau ca alte persoane să pățească ce am pățit eu”, a mai spus tânăra, care spune că nu crede că-și va mai vopsi vreodată părul.

Sursa: Le Parisien

VIDEO PROTVPLUS.RO