O studentă din China a urcat zilnic pe un munte înghețat pentru a urma online cursurile

Ultima actualizare: 02-03-2020 18:16
Universitățile din China predau cursurile online din cauza coronavirusului
Getty

O studentă din China a stat câte 4 ore zilnic pe un munte înzăpezit aflat în apropierea casei sale pentru a-și putea accesa online cursurile. Universitățile predau doar online, iar tânăra nu avea semnal la internet acasă.

Tânăra urcă 30 de minute pe muntele înghețat până găsește semnal pentru internet, apoi stă pe o piatră și studiază în ger.

Asta pentru că, la casa ei, aflată la poalele muntelui, nu are acces la internet, iar majoritatea universităților din China au decis să predea cursurile exclusiv online, din cauza coronavirusului.

Cel care a făcut public cazul studentei a fost fratele ei, iar înregistrarea a devenit virală.

Eforturile tinerei au stârnit emoție în China, iar o companie de telecomunicații și-a trimis inginerii la fața locului pentru a-i oferi studentei acces la internet de acasă.

Epidemia de coronavirus din China pare a fi intrat în remisie, după ce numărul de noi infecții a coborât duminică, pentru prima data din luna ianuarie, sub 200.

Covid-19 a omorât până acum peste 3.000 de oameni în toată lumea, însă China a anunțat luni că a închis deja primul spital construit în 2 săptămâni în Wuhan, epicentrul epidemiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO