O statuie a lui Hercule, veche de 2.000 de ani, a fost descoperită în Grecia. La ce era folosită
Statuia care îl întruchipează pe eroul din mitologia greacă a fost descoperită în nordul Greciei.
Decoperirea a avut loc în orașul antic Filipi, care este situat în nordul orașului actual Kavala. Statuia a fost găsită în timpul săpăturilor efectuate de cercetătorii de la Universitatea Aristotel din Salonic, potrivit The Jerusalem Post.
Heracles, fiul lui Zeus, este cunoscut cel mai adesea sub numele lui roman, Hercule, fiul lui Jupiter. În mitologie, el era cunoscut pentru puterea lui fizică incredibilă.
Orașul Filipi a fost denumit atunci când regele Philip al II-lea al Macedoniei, tatăl lui Alexandru cel Mare, a cucerit regiunea în 356 î.Hr. Orașul făcea, de asemenea, parte din Imperiul Bizantin, dar probabil a fost abandonat după cucerirea otomană.
La ce a fost folosită statuia
Cercetătorii sunt de părere că statuia a fost un element de decor al unei clădiri, care datează din perioada bizantină târzie, din secolul al VIII-lea sau al IX-lea d.Hr., deoarece statuile romane au fost adesea folosite pentru a împodobi clădirile până în perioada bizantină târzie, potrivit Ministerului Culturii grecești.
Statuia ar proveni din secolul al II-lea d.Hr., ceea ce înseamnă că ar avea 2.000 de ani.
Mai mare decât dimensiunea naturală, statuia îl înfățișează pe Hercule tânăr, cu o coroană de frunze de viță de vie pe cap.