O fostă jurnalistă a BBC încă se luptă cu coronavirusul, la 10 luni după ce s-a infectat: „Este o boală îngrozitoare”

Ultima actualizare: 24-10-2020 10:16
Spital
Shutterstock

O femeie din Marea Britanie, fostă jurnalistă a BBC, a povestit că încă suferă de coronavirus, la 10 luni după ce s-a infectat.

Nic Kimberley, în vârstă de 53 de ani, spune că ar fi contractat virusul după ce a fost într-o vacanță în Caraibe, anul trecut, transmite Mirror.

Fosta jurnalistă a spus că s-a aflat în preajma mai multor pasageri chinezi pe aeroportul Gatwick, care sosiseră din Wuhan.

Inițial, ea a început să aibă febră, crize de tuse și să-și piardă gustul și mirosul. Când s-a întors acasă, a apelat la medicul de familie, care i-ar fi spus că ar putea suferi de gripă porcină, însă la scurt timp, starea ei de sănătate s-a agravat, începând să prezinte alte simptome, precum erupții cutanate și dureri articulare.

„Când m-am întors, toată lumea din jurul meu s-a îmbolnăvit. Niciun medic nu și-a putut da seama de ce aveam acele simptome ciudate. Am simțit că toți au renunțat la mine. Simțeam din ce în ce mai mult că e ceva în neregulă cu mine. Brațele și picioarele mele erau umflate și erau de un roșu aprins. Nu puteam merge. Nu aveam putere, nimeni nu mă credea”, a povestit Kimberley.

Nic a decis să-și facă analizele de sânge în luna februarie, care au arătat „rezultate anormale”. Din cauza faptului că nu toți medicii știau de noul virus în acea perioadă, nu s-a luat nicio măsură. Femeia a aflat oficial că suferă de Covid-19 în luna iunie, când a făcut un test.

Zece luni mai târziu, Kimberley încă se luptă cu simptomele.

„Unele organe nu-mi funcționează corect de ceva vreme. Mi-am pierdut vederea”, a mai adăugat ea.

De asemenea, femeia încă are dificultăți în respirație și coronavirusul i-ar fi afectat memoria pe termen scurt, având un impact uriaș asupra sănătății sale mintale.

„Vreau ca oamenii să știe cât de îngrozitoare este această boală”, a spus ea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO