O femeie din Iași a sunat la DSP să întrebe de un certificat verde pentru hamsterul său. Ce răspuns a primit

Ultima actualizare: 27-01-2022 07:32
hamster
Shutterstock

O femeie din Iași a sunat la DSP să se intereseze de un certificat verde pentru hamsterul său, pentru a-l lua cu ea într-o călătorie.  

În plină criză sanitară, la direcțiile de sănătate se primesc și solicitări ciudate. La Iași, spre exemplu, o femeie a întrebat dacă îi trebuie certificat verde pentru animalul de companie, un hamster, alături de care intenționa să plece într-o călătorie, scrie Europa FM.

Femeia care a sunat la DSP Iași dorea să plece în străinătate și se temea că nu va fi primită cu animalul de companie. Ar fi vrut să afle dacă e nevoie de vreun certificat legat de situația COVID pentru hamsterul său.

Ieșencei i s-a explicat că nu va întâmpina probleme dacă pleacă cu hamsterul și că nu se emit certificate pentru animale, a declarat directorul DSP Iași, Vasile Cepoi.

Au reclamat că vecinii infectați cu Covid-19 au deschis geamurile

Cu aproape 200 de apeluri telefonice pe zi, instituția primește și alte cereri, pe lângă cele legate de pandemie. Unele persoane au sunat să afle dacă nu pot fi angajate în cadrul Direcției.

Între sesizările neobișnuite din timpul pandemiei: unele persoane au reclamat că vecinii infectați cu SARS-CoV-2 stau cu fereastra deschisă și că ar putea răspândi virusul.

Alții au reclamat persoanele care nu stăteau în carantină sau care, deși în izolare, primeau musafiri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO