Mesajul emoționant al unei tinere militar pentru tatăl ei, de Ziua Tatălui: ”Nu sunt o prințesă”

12-05-2019 14:17

militar

O tânără militar din Armata Română îi scrie duminică părintelui său, de Ziua tatălui, exprimându-şi mândria de a nu fi o prinţesă, ci o luptătoare, care poartă o armă în mâini, doarme în corturi şi face instrucţie ca un bărbat.

"Tată, ştiu ce simţi când mă vezi aşa. Ştiu că ţi-ar fi plăcut să mă vezi în rochiţă şi cu părul lung pe spate, 'ca o prinţesă din poveste, prinţesa lui tata', cum îmi ziceai când eram mică. Dar eu nu sunt aşa, îmbrac uniforma militară şi aceiaşi bocanci în fiecare zi, îmi prind părul cât mai strâns şi îl bag sub cască, mă colorez pe faţă şi suntem toţi la fel. Fata lui tata a crescut... poartă o armă în mâini, doarme în corturi şi face instrucţie ca un bărbat! Nu mi-e uşor, dar trebuie să le arăt că pot, tată, trebuie să fiu puternică ca ei!", afirmă tânăra, într-o postare pe pagina de Facebook a MApN.

Ea susţine că s-a "maturizat" şi, deşi nu este asemenea celorlalte fete, totul va fi bine pentru "prinţesa luptătoare".

"Ştiu că ţi-e greu să mă vezi atât de serioasă, într-o lume kaki. Nu mai râd atât de des, dar nici nu mai plâng. M-am maturizat. Vorbeşti cu toţi despre mine cu mândrie, dar ai sufletul strâns pentru că nu poţi fi liniştit. Nu sunt ca celelalte fete şi te întrebi cât a mai rămas din feminitatea mea. Nu sunt o prinţesă, tati, dar sunt o luptătoare! Ştiu ce simţi când mă vezi aşa, dar promit că sunt bine!", se mai arată în postarea tinerei militar.

Ziua Tatălui, sărbătorită în a doua duminică a lunii mai

 

Sărbătorită în România în cea de-a doua duminică a lunii mai, Ziua tatălui a fost instituită prin Legea nr. 319/2009, act normativ ce prevede, totodată, şi sărbătorirea Zilei mamei, în prima duminică a lunii mai, şi anume la 5 mai anul acesta.

Pe plan mondial, nu există, în cazul celebrării Zilei tatălui, o tradiţie bine conturată în jurul unei date anume. Zilele tatălui recunoscute oficial variază de la ţară la ţară.

În România, Ziua tatălui a fost sărbătorită oficial pentru prima dată la data de 9 mai 2010.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO