Mercur retrograd din 5 august 2024. Ghid cu recomandări și previziuni pentru toate zodiile în luna august

mercur retrograd
Shutterstock

Între 5 și 28 august, Mercur, planeta comunicării, traversează zodiile Fecioară și Leu în mișcare retrogradă.

 

Mercur este asociat cu comunicarea, gândirea, observația și transferul de informații. Când Mercur este în mișcare directă, mintea este alertă.

În mișcare retrogradă, astrul comunicării continuă să funcționeze, însă atenția va fi îndreptată spre interior și spre rezolvarea unor chestiuni peste care am trecut în grabă, din lipsă de timp.

Mercur în mișcare retrogradă reevaluează planuri, iar acțiunile începute înainte de 5 august, își pot găsi acum rezolvare.

Între 5 și 28 august, Mercur retrogradează în Fecioară și Leu. În Fecioară caută să descopere, să analizeze, să clarifice anumite informații, experiențe și situații, care au dus la încurcături. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în Leu, unde va încerca să revizuiască și să clarifice anumite aspecte legate de domeniile guvernate de Leu în harta astrală.

Citește și
mercur retrograd
Cristina Demetrescu, despre Mercur retrograd în luna august. „Lucrurile trec dintr-o extremă în cealaltă”
Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin pentru poporul rus. De ce se teme liderul de la Kremlin

Pentru a evita încurcături, recomandarea pentru această perioadă este să verificăm atent toate informațiile transmise și primite și să ne asigurăm că cei cu care desfășurăm activități înțeleg exact ce comunicăm. De asemenea, pot avea loc blocaje și amânări, neînțelegeri și comunicare defectuoasă, însă cu puțin efort, se poate trece peste provocări. Deciziile importante sunt recomandate după 28 august.

Se recomandă să citiți horoscopul pentru zodia natală, cât și pentru semnul din ascendent.

Cum influențează zodiile mișcarea retrogradă a lui Mercur, din 5 august:

Berbec / Ascendent în Berbec

Din 5 august, Mercur, în mișcare retrogradă, îi invită pe nativii Berbec la reviziuirea sarcinilor, activităților profesionale și sănătății. Se pot relua dialoguri și negocieri privind proiecte mai vechi, să se clarifice anumite aspecte în relațiile profesionale. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu și aici va scoate la suprafață anumite chestiuni legate de sfera sentimentală, cu scopul rezolvării acestora.

Taur / Ascendent în Taur

Mercur, planeta comunicării, își începe mișcarea retrogradă din 5 august, prin casa asociată aventurilor, iubirii, flirtului și cuceririlor și Taurii sunt invitați la revizuirea planului amoros. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul vieții de familie și invită la reevaluarea planurilor care țin de casă și relațiile cu părinții sau alți membri.

Gemeni / Ascendent în Gemeni

Mercur, guvernatorul Gemenilor, își începe mișcarea retrogradă din 5 august, prin sectorul vieții de familie, căminului, părinților și bazelor emoționale. Urmează o perioadă cu preocupări pentru casă și familie. Se reiau discuții sau au loc reuniuni cu rude pe care nativii nu le-au mai văzut de o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, are loc și o reamenajare a spațiului de locuit. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul comunicării și Gemenii pot reveni la unele decizii, reiau dialoguri, negocieri.

Rac / Ascendent în Rac

Mercur, planeta comunicării, retrogradează prin zodia Fecioară, din 5 august, prin sectorul comunicării, gândirii, deplasărilor și interacționării și îi invită pe nativii Rac la o perioadă de trei săptămâni, în care va fi nevoie să-și revizuiască modul în care comunică, gândesc, transmit informații, învață sau relaționează cu ceilalți. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul financiar și nativii Rac pot începe o reevaluare a planurilor financiare.

Leu / Ascendent în Leu

Sectorul financiar este activat, din 5 august, de mișcarea retrogradă a lui Mercur și nativii Leu sunt invitați la reevaluarea situației financiare, reluarea unor negocieri sau găsirea unor soluții privind achiziția unor bunuri de o valoare mai mare. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul personalității și îi invită pe nativi la revizuirea planurilor personale.

Fecioară / Ascendent în Fecioară

Mercur, guvernatorul nativilor, intră în mișcare retrogradă, din 5 august, prin casa personalității și urmează o perioadă de revizuire a planurilor și proiectelor personale, de viitor. Și axa relațională este activată și este posibil să ia decizii în funcție de acțiunile partenerului. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul vieții interioare și frământărilor și nativii pot să reevalueze o situație în planul sentimental sau profesional.

Balanță / Ascendent în Balanță

Din 5 august, sectorul subconștientului, trecutului și introspecției va fi tranzitat de Mercur, planeta comunicării, în mișcare retrogradă, prin zodia Fecioară. În următoarele trei săptămâni nativii vor simti nevoia să stea mai retrași, să se întoarcă în trecut și să analizeze. Introspecția îi va ajuta să găsească soluții la ce îi frământă. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul prietenilor și planurilor pe termen lung și nativii sunt invitați la o revizuire a planurilor de viitor și a relațiilor cu persoanele din grupurile pe care le frecventează.

Scorpion / Ascendent în Scorpion

Mercur, planeta comunicării, intră în mișcare retrogradă, din 5 august, prin zodia Fecioară, respectiv casa prietenilor și proiectelor de viitor, semn că nativii vor reevalua relațiile de prietenie și activitățile profesionale avute în derulare. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul carierei și se pot relua dialoguri legate de o ofertă/propunere, privind preluarea unei noi funcții sau a unor responsabilități noi.

Săgetător / Ascendent în Săgetător

Mercur, guvernatorul casei relațiilor, își începe mișcarea retrogradă prin zodia Fecioară, din 5 august, respectiv prin sectorul socio-profesional, al reputației profesionale. Sectorul asociat carierei intră într-un proces de reevaluare și chiar dacă vor mai exista blocaje sau amânări, scopul retrogradării este să scoată în față ce nu funcționează. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul principiilor, credințelor, perfecționării și schimburilor profesionale și îi invită pe Săgetători la o revizuire a direcției profesionale. Și sistemul de valori intră într-un proces de reevaluare.

Capricorn / Ascendent în Capricorn

Sectorul perfecționării profesionale, studiilor, lărgirii orizonturilor, principiilor de viață și calătoriilor este activat de mișcarea retrogradă a lui Mercur, planeta comunicării, din 5 august. Urmează o perioadă de reevaluări a pregătirii profesionale, a principiilor și sistemului de valori, dar și preocupări pentru rezolvarea unor chestiuni birocratice. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul avantajelor financiare, care necesită o revizuire a bugetului.

Vărsător / Ascendent în Vărsător

Mercur, astrul comunicării, își începe mișcarea retrogradă, din 5 august, prin casa avantajelor materiale, a banilor pe care nativii îi dețin la comun cu partenerul, a banilor proveniți din alte surse decât salariile, unde nativii sunt invitați să înceapă o reevaluare a sectorului financiar. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul relațiilor și urmează o perioadă de două săptămâni de revizuire a relației de cuplu.

Pești / Ascendent în Pești

Mercur, astrul comunicării, își începe mișcarea retrogradă, din 5 august, și îi invită pe nativi la o reevaluare a relațiilor și parteneriatelor profesionale. Peștii pot relua dialoguri și clarifica aspecte în viața de cuplu sau privind contractele și parteneriatele din sfera profesională. Pe 15 august, Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Leu, pe sectorul muncii și Peștii își pot revizui sarcinile, activitățile, programul de lucru și relațiile cu colegii.

Articol recomandat de sport.ro
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Citește și...
Planeta Mercur e „căptușită” cu diamante. Cum au aflat cercetătorii asta, pe Pământ
Planeta Mercur e „căptușită” cu diamante. Cum au aflat cercetătorii asta, pe Pământ

Planeta Mercur ar putea avea un strat gros de 15 kilometri de diamante, aflat la sute de kilometri adâncime.

Cristina Demetrescu, despre Mercur retrograd în luna august. „Lucrurile trec dintr-o extremă în cealaltă”
Cristina Demetrescu, despre Mercur retrograd în luna august. „Lucrurile trec dintr-o extremă în cealaltă”

Cristina Demetrescu a vorbit despre ce ne aduc astrele vara aceasta pentru fiecare zodie în parte, din perspectiva lui Mercur retrograd care va avea loc între 5 și 28 august.

Planeta de lângă Pământ care are un strat de diamante gros de 15 kilometri. ”Ceva foarte special s-a produs”
Planeta de lângă Pământ care are un strat de diamante gros de 15 kilometri. ”Ceva foarte special s-a produs”

Mercur ar putea avea un strat gros, format din diamante, la câteva sute de kilometri adâncime, conform unui nou studiu, publicat luna trecută în jurnalul Nature Communications.

Horoscop 1-7 iulie 2024, cu Cristina Demetrescu. Ce aduc planetele pentru zodii în prima săptămână din iulie
Horoscop 1-7 iulie 2024, cu Cristina Demetrescu. Ce aduc planetele pentru zodii în prima săptămână din iulie

Astrologul Cristina Demetrescu a prezentat horoscopul pentru prima săptămână din luna iulie. Invitată în studioul Vorbește Lumea de la PRO TV, astrologul a vorbit despre retrogradarea lui Neptun în Pești, Luna Nouă în Rac și Mercur în Leu.

Horoscop săptămâna 1 – 7 iulie 2024. Zodiile au parte de o săptămână plină de evenimente astrologice
Horoscop săptămâna 1 – 7 iulie 2024. Zodiile au parte de o săptămână plină de evenimente astrologice

Prima săptămână din luna iulie este una plină de evenimente astrologice : Mercur intră în Leu pe 2 iulie, Neptun retrogradează în Pești în aceeași zi, iar pe 6 iulie avem Lună Nouă în Rac.  

Recomandări
A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații
A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații

În judeţele Galaţi şi Vaslui, puternic afectate de inundații, a fost instituită stare de alertă. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a admis, luni seară, solicitarea autorităţilor locale.

Cutremur puternic în România, luni după-amiază. Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost resimțit și în București
Cutremur puternic în România, luni după-amiază. Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost resimțit și în București

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,4, a avut loc, luni, în România. Seismul s-a resimţit şi la Bucureşti.

Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,4, s-a produs, luni după-amiază, în judeţul Buzău, arată Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.