Mercur retrograd din 13 decembrie 2023. Cum va da peste cap planurile zodiilor de sărbători

Horoscop saptamanal
Shutterstock

Mercur, planeta comunicării, își începe retrogradarea pe 13 decembrie, pentru ultima oară în acest an, prin zodia Capricorn. Ajunge în zodia Săgetător pe 23 decembrie și își încheie retrogradarea în 2 ianuarie 2024.

Urmează o perioadă de revizuire și reevaluare a planurilor, revenire asupra unor aspecte ale vieții peste care s-a trecut în grabă și acum revin din nou în atenție.

Între 13 și 23 decembrie, Mercur retrogradează prin zodia Capricorn și ne ajută la reevaluarea proiectelor, să ne reorganizăm mult mai bine, să vedem care sunt prioritățile, să eliminăm ce nu ne folosește, să fim mai disciplinați și să regândim o strategie pe termen lung.

Între 23 decembrie 2023 și 2 ianuarie 2024, Mercur se întoarce în zodia Săgetător, pentru că mai are de rezolvat ceva. Va trebui să avem grijă la modul în care comunicăm opiniile, să nu spunem lucruri sub impulsul de moment, să ținem în frâu emoțiile și să gestionăm crizele de comunicare, care pot să apară în această perioadă.

Acțiunile începute înainte de mișcarea retrogradă își găsesc acum rezolvare. De asemenea, se cere o mai mare atenție atunci când transmitem sau primim o informație, se clarifică anumite chestiuni în relații, legate de principii și credințe, dar și de sistemul de valori.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Ce aduce mișcarea retrogradă a lui Mercur, planeta comunicării, pentru toate zodiile:

Berbec

Pentru nativii Berbec, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce reevaluarea proiectelor profesionale, privind schimburile de experiență, perfecționarea profesională, principiile și sistemul de valori. Berbecii trebuie să fie foarte atenți dacă pleacă în călătorii, în special în străinătate, să aibă toate actele la ei. Dacă trebuie să susțină un examen, un interviu, o lucrare în fața unei comisii sau să rezolve niște chestiuni birocratice ar fi indicat să se organizeze bine, să evite niște amânări, întârzieri, blocaje.

Taur

Pentru nativii Taur, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce reevaluarea direcției profesionale, principiilor, credințelor, sistemului de valori, a planurilor financiare. Taurii pot să reia anumite proiecte profesionale, să plece într-o călătorie în care își doresc de mult, însă este nevoie de multă organizare și atenție pentru a nu scăpa ceva din vedere. Nativii trebuie să fie pregătiți în cazul în care au loc întârzieri sau blocaje, să aibă un plan de rezervă.

Gemeni

Pentru nativii Gemeni, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce reevaluarea relațiilor, parteneriatelor profesionale, dar și administrarea finanțelor. Mare atenție la felul cum administrează banii! Recomandarea este să nu apeleze la cardurile de credit pentru a cumpăra lucruri extravagante.În planul relațional se clarifică anumite chestiuni, mai ales dacă reapar situații din trecut.

Rac

Pentru nativii Rac, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce reevaluarea relațiilor și asocierilor profesionale, dar și revizuirea sarcinilor și activităților profesionale, pe care le desfășoară în momentul de față. Ofertele care au venit înainte de Mercur retrograd acum pot fi semnate, însă propunerile care vin pe Mercur retrograd ar trebui analizate sau amânate, pentru că este posibil să nu îi mulțumească pe nativi. În planul relațional se discută nemulțumiri, care s-au adunat de mai multe luni.

Leu

Pentru nativii Leu, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce reevaluarea proiectelor profesionale, ale activităților și rutinei zilnice, sănătății, dar și sferei sentimentale. Este recomandată reorganizarea activităților de la serviciu pentru a nu ajunge la epuizare, să nu mai accepte colaborări, fără să analizeze înainte timpul de care dispun. În planul amoros, revin persoane din trecut, se rediscută anumite chestiuni din relație sau se reiau relații.

Fecioară

Pentru nativii Fecioară, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce reevaluarea sentimentelor față de o persoană dragă sau partener, dar și a chestiunilor care țin de casă, viața de familie, relația cu părinții sau patrimoniul. Se pot relua discuții, se clarifică situații în planul sentimental și nativii caută să-și dea seama cât sunt de dispuși să investescă într-o poveste de iubire.

Balanță

Pentru nativii Balanță, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce revizuirea relațiilor de familie, a unor chestiuni care țin de casă și administrarea acesteia, de punere în ordine a unor acte. Nu sunt recomandate tranzacții imobiliare în această perioadă. Pentru că retrogradează și prin casa comunicării și gândirii, Mercur readuce în atenție discuții mai vechi, se reiau cursuri, se fac deplasări care au fost amânate.

Scorpion

Pentru nativii Scorpion, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce reevaluarea situației financiare, a banilor pe care îi câștigă de la serviciu sau din alte activități extraprofesionale. Se reiau negocieri, însă nu este recomandată semnarea de contracte până pe 2 ianuarie. Atenție la modul cum se administrează banii, la cheltuieli! Pe de altă parte, retrogradarea lui Mercur prin casa comunicării poate readuce în atenție discuții mai vechi în planul relațional sau profesional.

Săgetător

Pentru nativii Săgetător, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce reevaluarea situației financiare, a planurilor privind suplimentarea unor venituri. Se pot relua negocieri, dar nu se ajunge la o concluzie clară. Pe de altă parte, retrogradarea lui Mercur prin zodia lor ar putea să le aducă mai multă confuzie, neatenție și să le scape din vedere lucruri importante.

Capricorn

Pentru nativii Capricorn, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător îi invită la o autoevaluare, la revizuirea planurilor personale de viitor, la o analiză din spatele scenei, pentru că Mercur retrogradează în Săgetător, prin sectorul izolării, subconștientului și introspecției. Posibil să-și aducă aminte de situații din trecut și să încerce să îndrepte niște greșeli. Universul interior va fi răscolit și nativii vor încerca să se reechilibreze din punct de vedere fizic sau psihic.

Vărsător

Pentru nativii Vărsător, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce reevaluarea relațiilor de prietenie, a vieții sociale, grupurilor pe care le frecventează, privind planurile și proiectele de viitor. Se pot relua discuții și proiecte mai vechi, să se întâlnească cu persoane pe care nu le-au mai văzut de mult. Pentru că Mercur retrogradează prin casa subconștientului, introspecției și trecutului, posibil să revină în atenție situații din trecut, care să aibă legătură cu sfera sentimentală, să afle secrete sau lucruri la care nu se așteaptă. Mare atenție și la starea de sănătate, pentru că se pot reactiva afecțiuni mai vechi sau să apară afecțiuni de sezon.

Pești

Pentru nativii Pești, mișcarea retrogradă a lui Mercur prin zodia Capricorn și Săgetător le aduce reevaluarea sferei profesionale, a activităților de pe urma exercitării profesiei, privind proiectele pe termen lung, dar și relațiile de prietenie. Posibil să apară și blocaje sau amânări într-un proiect, discuții și contradicții cu prietenii, să se dea niște planuri peste cap, să apară persoane din trecut, să li se răscolească sentimentele. 

Articol recomandat de sport.ro
Fanii lui Tottenham l-au cerut titular pe Radu Drăgușin, iar replica lui Ange Postecoglou a venit imediat
Fanii lui Tottenham l-au cerut titular pe Radu Drăgușin, iar replica lui Ange Postecoglou a venit imediat
Citește și...
Floriile 2024: Mesaje și urări pentru sărbătoriții din această zi
Floriile 2024: Mesaje și urări pentru sărbătoriții din această zi

Cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale, în fiecare an, este sărbătorită Duminica Floriilor, marcând retrăirea momentului când Iisus Hristos a intrat în Cetatea Ierusalimului.

De ce se mănâncă pește de sărbătoarea Floriilor. Ce spune tradiția
De ce se mănâncă pește de sărbătoarea Floriilor. Ce spune tradiția

Cu o zi înainte de sărbătoarea Floriilor, piețele și păstrăvările au fost pline de oameni. Este a doua dezlegare la pește în postul Paștelui.  

Ce mânâncă cei mai bogați oameni ai planetei. Obiceiurile alimentare ale miliardarilor lumii
Ce mânâncă cei mai bogați oameni ai planetei. Obiceiurile alimentare ale miliardarilor lumii

Miliardarii din domeniul tehnologiei sunt și ei oameni și se bucură de lucrurile mărunte, cum ar fi o doză rece de suc sau o cină împreună cu familia.  

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Sebastian Burduja și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Liberalul a venit cu motocicleta la sediul BEM | GALERIE FOTO
Sebastian Burduja și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Liberalul a venit cu motocicleta la sediul BEM | GALERIE FOTO

Candidatul Partidului Naţional Liberal, Sebastian Burduja, a venit, sâmbătă, cu motocicleta la sediul Biroului Electora Municipal pentru a se înscrie în cursa pentru Primăria Capitalei.