Jandarmii din Iași au amendat drastic o firmă deschisă după ora 21.00 după ce au confundat echipamentele IT cu păcănelele

Ultima actualizare: 24-12-2021 17:34
pacanele
iStock

Judecătorii din Iași au anulat o amendă dată de jandarmi, care au confundat echipamentele IT ale unei firme care lucra după ora 21 cu jocurile de noroc.

Neobișnuita întâmplare a avut loc pe 18 martie, când un jandarm de la inspectoratul județean a încheiat un proces verbal de constatare a contravenției la sediul unei firme IT din Iași, consemnând că nu respecta „măsura de suspendare temporară a activităţii de internet”, scrie Ziarul de Iași.

Jandarmul a aplicat o amendă de 10.000 de lei, măsură contestată imediat în instanţă de firma respectivă.

Este vorba despre suspendarea după ora 21.00 a activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise de tipul piscinelor, locurilor de joacă şi sălilor de jocuri, impusă prin Hotărâre de Guvern 293/2021 privind prelungirea stării de alertă.

Problema este că firma respectivă avea ca domeniu de activitate închirierea și leasingul de mașini și echipamente de birou, iar după ora 21.00 aici lucrau pur și simplu programatorii firmei IT.

Constatând că activitatea firmei nu intra în categoria celor suspendate în timpul nopţii pe durata stării de alertă, magistraţii Judecătoriei Iași au dispus anularea amenzii aplicate de jandarm. Sentinţa a fost contestată de IJJ, cazul intrând pe rolul tribunalului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO