Impactul COVID-19 asupra industriei diamantelor. Vești bune pentru femei

Ultima actualizare: 02-07-2020 10:09

Se spune că diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Iată însă ca din cauza pandemiei de coronavirus, producția globală a scăzut drastic în ultimele luni.

Exista însă şi o veste bună: au scăzut şi preţurile.

În vremuri de pandemie, operațiunile de extracție și prelucrare a mineralelor au fost întrerupte la nivel mondial. Din India până în Belgia, principalele centre de prelucrare a diamantelor din întreaga lume se confruntă cu provocările aduse de virusul COVID-19.

Liu Houxiang, consultant: "Fabricile din marile centre de prelucrare a diamantelor cum este India, de exemplu, s-au închis. În plus, zborurile internaționale nu mai sunt atât de multe. Comerțul cu diamante din Belgia, care este cel mai mare centru de tranzacționare a diamantelor din lume, a fost suspendat de ceva timp. După estimările noastre, producția globală de diamante în 2020 va scădea cu peste 15 la sută comparativ cu 2019."

Suspendarea producției a însemnat fluctuații ale prețurilor. Potrivit unui raport dat publicității de compania care stabilește standardul internațional al costurilor în ceea ce priveşte diamantele, în lună martie, când pandemia a început să se răspândească pe plan internațional, preţul la diamante a scăzut în medie cu 8 la sută.

În plus, impactul provocat de coronavirus a fost resimțit profund şi în cererea de pe piaţă.

În China, care este al doilea cel mai mare consumator mondial de pietre prețioase după Statele Unite, importurile de diamante au scăzut cu 60 la sută față de anul trecut în perioada ianuarie - mai. Însă distribuitorii chinezi de diamante încep să vadă lumina de la capătul tunelului.

Pentru că virusul a fost ținut sub control în China, nunțile care au fost anulate pentru a stopa răspândirea agentului patogen sunt acum reprogramate. Retailerii locali de bijuterii spun că sunt încrezători că diamantele vor fi în continuare cap de listă pentru viitorii miri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO