Fostul baschetbalist Pavel Visner a decedat la vârsta de 82 de ani

Ultima actualizare: 22-11-2021 17:24
Pavel Visner
Federaţia Română de Baschet

Fostul baschetbalist Pavel Visner a decedat, luni, la vârsta de 82 de ani, informează forul român de specialitate.

"Federaţia Română de Baschet anunţă cu multa tristeţe şi profund regret trecerea în nefiinţă a celui care a fost Pavel Visner. Poli Visner, aşa cum era mai cunoscut printre apropiaţi şi prieteni, s-a stins din viaţă azi-noapte, la vârstă de 82 de ani, din cauza unor afecţiuni pulmonare. Fostul international face parte din galeria celor mai importanţi jucători din istoria baschetului romănesc, fiind unul dintre 'pilonii' echipei de aur Dinamo Bucureşti, în perioada anilor ’60-’70", a precizat FR Baschet, conform News.ro. 

Sportiv remarcabil, pasionat şi atras de jocul de baschet încă din copilăria pe care şi-a petrecut-o în zona Aradului, Pavel Visner s-a transferat la începutul anilor '60 de la CU Arad la Dinamo Bucureşti, echipă pentru care a evoluat până în 1974, atunci când a decis să-şi agate ghetele în cui şi să intre în profesional, în cadrul Ministerului de Interne. Ultima performanţă sportivă în afara titlului naţional cucerit cu echipa Dinamo în 1974 a fost calificarea în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni.

El a câştigat în total opt tiluri naţionale echipa Dinamo Bucureşti, iar pe plan international a evoluat mai mulţi ani în tricoul naţionalei României. Aflat în plină ascensiune în cariera sportiva, a fost selecţionat în naţională României şi a participat, alături de alte nume mari ale baschetului autohton, printre care Mihai Nedeff, Horia Demian, Emil Niculescu şi Horaţiu Giurgiu, la două ediţii ale Campionatului European, sub comanda antrenorilor Constantin Herold (ediţia din 1961 – locul 7) şi Vasile Popescu (ediţia din 1963 – locul 11).

În 2015, cu ocazia All Star Game organizat în Sala Dinamo, a fost inclus în galeria “Legendelor Baschetului Romanesc”, primind din partea FRB o diploma de excelenţă pentru întreaga sa activitate sportivă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO