Gest inconștient al unei femei în vârstă de 21 de ani din Bacău.

Aceasta a lăsat nesupravegheat în plină furtună căruţul în care se afla fiica ei în vărstă de un an şi trei luni şi din cauza vântului puternic acesta a fost la numai câţiva centimetri să ajungă pe o stradă intens circulată. Atât poliţiştii, cât şi cei de la Protecţia Copilului, cercetează acest caz.

În imaginile apărute pe o reţea de socializare se vede cum femeia lasă căruţul în faţa unei săli de jocuri de noroc şi intră să îşi cheme soţul acasă. Din cauza rafalelor puternice de vânt, căruţul este pus în mişcare către o stradă şi, după un moment de derută, femeia aleargă după cărucior și îl apucă, până să se întâmple o nenorocire.

După ce imaginile au fost făcute publice, poliţiştii s-au autosesizat şi i-au identificat pe părinţii care acum sunt cercetaţi pentru neglijenţă.

Cătălina Păduraru, IPJ Bacău: „O tânără de 21 de ani din Bacău a intrat într-o sală de jocuri lăsând nesupravegheat în afara incintei sălii un cărucior în care se afla un minor în vârstă de un an şi trei luni. Cercetările continuă în acest caz pentru a stabili cu exactitate întreaga situaţie de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun.”

Tatăl copilului le-a spus anchetatorilor că în momentul în care căruţul a fost luat de vânt, fetiţa s-ar fi aflat braţele mamei. Omul este însă contrazis de imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Cei de la Protecţia copilului au demarat şi ei o anchetă pentru a verifica în ce condiţii este îngrijită fetiţa.

Ancheta continuă, iar dacă va fi găsită vinovată pentru rele tratamente aplicate minorului, mama riscă de la o amendă până la pedeapsa cu închisoarea.