Care sunt cele mai murdare obiecte pe care le atingem zilnic la birou. Toaleta nici măcar nu este în top

Ultima actualizare: 03-01-2022 18:27
birou obiecte mouse
Shutterstock

Igiena, inclusiv cea de la birou, a căpătat o nouă importanță în ultimii ani, prin prisma pandemiei de Covid 19. O nouă cercetare arată care sunt cele mai murdare și pline de bacterii locuri dintr-un birou.

În urma analizelor din laborator s-a constatat că mouse-ul este cel mai murdar loc dintr-un birour. Pe acesta se află cele mai multe colonii de bacterii – 250 – și 225 de colonii de drojdii, microorganisme unicelulare eucariote din gama ciupercilor, aproape dublu față de alte suprafețe din birou, conform Metro.

Al doilea loc în top este fierbătorul, unde se găsesc 200 de colonii de drojdii, urmat de frigider, unde s-au găsit 130 de colonii de bacterii.

Urmează laptopul, clanța de la baie și, ei bine, sticla de dezinfectant pentru mâini. Acestea sunt urmate de imprimantă, întrerupătorul de lumină, telefonul din birou și dulapul de la bucătărie.

Interesant este faptul că scaunul de la toaletă nici măcar nu se află în primele zece lucruri pline de bacterii.

Specialiștii spun că nu este de mirare că locurile umede și calde sunt cele în care se găsesc cele mai multe bacterii.

„Cercetarea a dezvăluit cât de important este să păstrați curat mediul de la birou, folosind produse de calitate de mai multe ori pe zi pentru a minimiza riscul. Vă recomandăm să ștergeți zone precum fierbătorul și spațiile din bucătărie după fiecare utilizare pentru a opri răspândirea bacteriilor”, au transmis cei care au realizat studiul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO