Biserică, în curtea unei grădiniţe din Moldova. Ar fi avut loc aici şi înmormântări


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 17 Septembrie 2018 21:37
Categorie: Stiri Diverse
Biserică, în curtea unei grădiniţe din Moldova

În curtea unei grădiniţe de stat din Chişinău s-a înălţat o biserică – ilegal, spun autorităţile.

Biserica a apărut în curtea Grădiniţei nr. 150 din Chişinău, iar părinţii copiilor spun că aici ar fi avut loc o înmormântare şi un botez. Directoarea grădiniţei a confirmat, potrivit ProTV Chişinău, doar organizarea unui botez, care ar fi avut loc la rugămintea mamei copilului.

A negat însă că ar fi fost adus un sicriu pentru înmormântare, susţinând că a fost vorba doar de aducerea unei icoane din Ucraina – deşi pe reţelele sociale ar fi apărut un clip în care se vede un sicriu.

Directoarea a fost chemată să dea explicaţii la primărie, dat fiind că nu a fost autorizată construcţia unui lăcaş de cult în curtea grădiniţei. Ea a spus că biserica a fost ridicată din donaţii de la părinţi şi că totul s-ar face în urma unei înţelegeri cu părinţii. Slujbele, susţine ea, ar avea loc doar duminica.

Se pare că nu este singurul caz de acest gen, astfel că autorităţile de la Chişinău au început să lucreze la un regulament. Mitropolia Moldovei susţine că paraclisele activează în baza unui parteneriat cu instituţiile de învăţământ.

Sursa: Pro TV Chisinau

VIDEO PROTVPLUS.RO