Bărbat ucis de un vecin cu o sabie de ceremonie. Era fan al serialului „Game of Thrones”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 12 Noiembrie 2018 22:18
Categorie: Stiri Diverse
Sabie

Un bărbat a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce și-a ucis vecinul cu o sabie de ceremonie pe care a cumpărat-o drept inspirație pentru un roman pe care îl scria. Agresorul era fan al serialului „Game of Thrones” („Urzeala Tronurilor”).

 

Douglas Plumpton, un bărbat în vârstă de 26 de ani, l-a ucis pe vecinul său Ian Maddocks în luna martie, din cauză că nu-și achitase o datorie. Cu toate acestea, el le-a spus oamenilor legii că a fost vorba despre autoapărare, informează Newsweek, care citează BBC News.

Bărbatul și-a ucis victima chiar în ziua în care acesta împlinea 32 de ani. La scurt timp după ce l-a înjunghiat, a sunat la urgențe, susținând că Maddocks venise la el acasă cu un cuțit, așa că s-a speriat. De aceea, a folosit una dintre săbiile de ceremonie pe care le deținea și l-a atacat pe vecin.

„Dacă moare, e doar vina lui”, le-a spus bărbatul celor de la urgențe, în timpul apelului.

Potrivit documentelor din instanță, acesta și-a rănit vecinul de mai multe ori, după care l-a lăsat să sângereze până la moarte. Ca să își ascundă urmele, a lăsat lângă trupul victimei un cuțit de bucătărie.

Anchetatorii au precizat că adevăratul motiv al disputei ar fi pornit de la faptul că Ian Maddocks cumpărase droguri de la el, fără să-l plătească. Din acest motiv, Plumpton i-a distrus mașina victimei, iar acesta se dusese la ușa lui ca să-l confrunte.

„Când a venit la ușa ta, bănuind că ești responsabil că i-ai distrus mașina, te-ai înarmat”, a precizat procurorul în instanță. 

Douglas Plumpton cumpărase săbiile cu speranța că-l vor ajuta să vizualizeze scenele de luptă din romanul pe care îl scria.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO