Abolirea sclaviei în SUA, zi de sărbătoare pentru angajații a două mari companii

Ultima actualizare: 10-06-2020 10:34
twitter
Getty

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a surprins cu anunțul pe care l-a făcut marţi.

Acesta a transmis că ziua de 19 iunie, dată la care se comemorează abolirea sclaviei în Statele Unite ale Americii, va deveni zi de sărbătoare pentru angajaţii celor două companii ale sale, Twitter şi Square, ''pentru totdeauna'', relatează agenţia AFP, citată de Agerpres.

”Zi de sărbătoare, educare și conexiune”

 

Va fi ''o zi de sărbătoare, educare şi conexiune'', a transmis el într-un tweet.

Anunţul său vine în timp ce Statele Unite sunt zguduite de un val de manifestaţii contra rasismului şi violenţei poliţiei după moartea lui George Floyd, un american de culoare asfixiat de un ofiţer de poliţie alb, în urmă cu două săptămâni.

Preşedintele Abraham Lincoln a emis Proclamaţia de Emancipare la 1 ianuarie 1863.

La 19 iunie 1865, generalul Gordon Granger a citit Proclamaţia de Emancipare sclavilor afroamericani din Texas, ultimul stat care a eliberat persoanele aflate în sclavie după încheierea Războiului Civil American.

''Juneteenth este deja sărbătoare în Texas şi este comemorată în toată ţara. Ţările şi regiunile lumii au propriile date pentru a sărbători emanciparea, iar noi vom lucra pentru a le face sărbătorile oficiale oriunde suntem prezenţi'', a adăugat Jack Dorsey.

Numeroase companii şi-au manifestat sprijinul faţă de manifestanţi

 

Numeroase companii şi-au manifestat sprijinul faţă de manifestanţi, unele mergând până la a face donaţii asociaţiilor sau la a organiza evenimente de marketing de solidaritate.

Beauty Bakery, o companie de produse cosmetice fondată de afroamericana Cashmere Nicole, a anunţat pe Instagram că ''nu va mai recunoaşte'' 4 iulie drept sărbătoarea naţională americană, care celebrează Declaraţia de Independenţă faţă de Marea Britanie. În schimb, va sărbători Juneteenth.

"Este important să facem tot ce putem pentru a demola sistemele actuale, care ignoră valoarea vieţii", a explicat această companie. ''Vom recunoaşte ziua în care TOŢI am devenit liberi'', se precizează în mesaj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO