A murit Elza Soares. Cântăreața braziliană avea 91 de ani

Ultima actualizare: 21-01-2022 10:10
A murit Elza Soares. Cântăreața braziliană avea 91 de ani
Profimedia

Cântăreața braziliană de samba Elza Soares a murit, joi, la vârsta de 91 de ani, din ''cauze naturale'', în locuinţa sa din Rio de Janeiro, a anunţat biroul său de presă, potrivit AFP.

"Cu mare tristeţe şi durere vă informăm despre decesul cântăreţei şi compozitoarei Elza Soares, la vârsta de 91 de ani în locuinţa sa din Rio de Janeiro, din cauze naturale", se arată în comunicatul postat pe contul de Instagram al artistei.

Cu peste 30 de discuri la activ în decursul unei cariere de peste 60 de ani, diva de culoare, cu un timbru răguşit caracteristic, a fost considerată una dintre cele mai importante voci ale cântecului brazilian.

"Figură emblematică a muzicii braziliene, considerată una dintre cele mai mari artiste din lume, cântăreaţa declarată 'vocea mileniului' a dus o viaţă extraordinară, intensă, emoţionând lumea cu vocea, forţa şi hotărârea ei", se mai arată în comunicat.

În 1999, BBC a numit-o "cântăreaţa braziliană a mileniului".

 

I-au murit doi copii și a rămas văduvă la 21 de ani

 

Cu o viaţă marcată de numeroase drame personale, Elza da Conceiçăo Soares a devenit un simbol al rezistenţei şi curajului la sfârşitul vieţii sale.

Fiică a unui muncitor şi a unei spălătorese, ea s-a născut la 23 iunie 1930 într-o favelă din Rio de Janeiro. Tatăl ei a obligat-o să se căsătorească la vârsta de 12 ani şi a devenit mamă în anul următor.

A avut şapte copii cu primul soţ, dintre care doi au murit prematur. Rămasă văduvă la 21 de ani, ea a mărturisit că a furat alimente pentru a-şi hrăni copiii.

Soares a trăit apoi 17 ani cu fotbalistul brazilian Mane Garrincha, cu care a avut un fiu care a murit prematur la vârsta de nouă ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO